Kuvajt želi zabraniti bikinije, a Katar krenuo u borbu protiv tajica

Kuvajt želi zabraniti bikinije, a Katar krenuo u borbu protiv tajica

Foto: Instagram

KUVAJT planira donijeti zakon s kojim će u potpunosti zabraniti "golotinju" na javnim mjestima.

Time bi stanovnice države i turistice dobile zabranu nošenja dvodijelnih kupaćih kostima jer će zakon uključiti zabranu golotinje u hotelima i bazenima.

Ovu odluku odobrio je Hamdam Al-Azemi, glava kuvajtske Narodne skupštine. Al Arabiya News piše kako zakonodavci nisu definirali golotinju, već su samo izdali izjavu u kojoj snažno kritiziraju žene odjevene u bikinije na nekim bazenima, plažama i hotelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se krenulo u donošenje zakona, prijedlog mora prihvatiti i vlada. 2011. godine odbor skupštine proglasio je neustavnim prijedlog da se zabrane bikiniji jer bi, prema njemu, "prijestupnice" zbog otvorenih kupaćih kostima ili odjeće s "dubokim dekolteom" na plažama bile kažnjavane novčanim kaznama i zatvorskom kaznom.

Ova vijest stiže samo dan nakon dekreta koji je izdao Katar, u kojem se turistima objašnjava da tajice nisu hlače i ne smije ih se nositi u javnosti. Katar distribuira letke na kojima su tajice izdvojene kao neprimjerena odjeća za turiste.

Katarski islamski kulturni centar započeo je kampanju "Reflect Your Respect" u kojoj turistima pokušava dati savjete o primjerenom odijevanju. Sve je ovo samo početak njihovih priprema za Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se u Kataru održati 2022. godine.

Preko kampanje žele zamoliti posjetitelje da pomažu u očuvanju njihove kulture i vrijednosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara