Lijepa Slovenka dobila posao iz snova: Oduvijek sam željela upoznati nepoznato

Lijepa Slovenka dobila posao iz snova: Oduvijek sam željela upoznati nepoznato

Foto: Tamara Lah

TAMARA LAH je 26-godišnja studentica turizma iz Slovenije, a njena najveća strast su putovanja. Ona je i sretnica koja je dobila posao iz snova, mjesec dana će putovati, pisati o tome i za to dobivati novac.

Sve je počelo s putovanjem u Grčku kad je imala 13 godina, a tada je toliko zavoljela putovanja da ima i tetovažu zemljovida. Nakon prvog putovanja napravila je popis zemalja koje mora posjetiti, a dosad ih je sve prekrižila.

"Ljubav prema putovanjima je nešto što razumije svaki putnik, a što je teško opisati riječima. Otkud je došla? Mislim da proizlazi iz želje da upoznam nepoznato", rekla je za Index Tamara, koja se sad već nalazi na drugom kraju svijeta.

Naime, kad je pročitala oglas za posao tvrtke koja se bavi optimizacijom web stranica i web oglašavanjem, a koji uključuje besplatno putovanje na Filipine, nije dugo razmišljala.

"Oglas mi je proslijedilo nekoliko prijatelja, koji su me poticali da se prijavim. Nakon što sam pročitala sadržaj poziva i sama sam shvatila da sam osoba za taj posao te sam se prijavila", opisuje nam.

I bila je u pravu. Iako se za oglas prijavilo više od 700 osoba, izabrana je upravo ona. Na natječaj je trebala poslati svoje podatke, iskustva s putovanja i radna iskustva, a ona je napisala i blog "Love story", koji govori o njenoj ljubavi prema putovanjima i upoznavanju novih stvari. Upravo to je bilo presudno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamara je na Filipine otputovala u ponedjeljak usred noći, a do Manile je putovala čak 35 sati. Da koristi svaki trenutak za upoznavanje te otočne države dokazuje i to da nam se javila u tri sata ujutro po lokalnom vremenu.

"Moj posao sastoji se od uključivanja u okolinu i aktiviranja ljudi koji bi pisali blogove za stranicu ilovejourneys.com", ukratko nam je opisala.

Članovi njene obitelji i prijatelji nisu se iznenadili njenom željom da se otisne na dalek put.

"Svi koji me poznaju već su se naviknuli na to da puno putujem i da sam neprestano u potrazi za poslom u inozemstvu. Zato su jako sretni zbog mene i podupiru me. Ipak, mnogi su bili iznenađeni što ih nisam obavijestila da sam pobijedila na natječaju i što su o svemu saznali preko medija", ispričala nam je.

Svi troškovi boravka na Filipinima su joj plaćeni, a ako odradi i dobar marketinški posao, dobit će i novčanu nagradu.

"Koristim priliku da pozdravim Antona Grgurića iz Hrvatske s kojim se redovito dopisujem nakon što sam ga upoznala ne letu iz Pariza prema Hrvatskoj. Neprestano me hrabri u mom radu, daje mudre savjete i vjeruje u mene", poručila je na kraju Tamara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara