Madonna, Calvin Klein, Andy Warhol i JFK na jednom mjestu: Zavirite u glamurozni raj njujorških ekscentrika

Madonna, Calvin Klein, Andy Warhol i JFK na jednom mjestu: Zavirite u glamurozni raj njujorških ekscentrika

Foto: AREA: 1983-1987/Ron Galella, Ben Buchanan, Patrick McMullen, Richard Pandiscio, Wolfgang Wesener

OSAMDESETE godine prošlog stoljeća obilježili su mnogi svjetski ekscentrici, a neki od njih često su se družili u jednom od najprominentnijih njujorških klubova tog vremena.

U samo četiri godine svog postojanja klub AREA na Manhattanu privukao je svu kremu svjetskog šoubiznisa svojim nesvakidašnjim programima. Svakih šest tjedana AREA bi u potpunosti promijenila svoje lice. Tako su jednom oni sretni posjetitelji koji su se uspjeli izboriti za upad mogli plesati na podiju ne kojem je bio veliki bazen s morskim psima, a već par tjedana kasnije taj je bazen bio ispunjen juhom s tjesteninom u obliku slova abecede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga činjenica da je klub privukao pažnju mnogih poznatih ličnosti nimalo ne začuđuje. AREA je bilo omiljeno mjesto za izlazak i druženje tek nastaloj zvijezdi Madonni, Calvinu Kleinu, Andyju Warholu, Mattu Dillonu, Stingu i mnogim drugim celebrityjima, a bilo je toliko popularno da je nekoliko puta i sam J. F. Kennedy morao čekati u redu u nadi da će ući u taj "izložbeni prostor" i zabaviti se u elitnom društvu, piše Daily Mail.

Jedan od suosnivača legendarnog kluba, Eric Goode, nedavno je odlučio od svojih sjećanja i tuđih fotografija sastaviti knjigu pod nazivom "AREA: 1983-1987", referirajući na godine u kojima je klub bio aktivan. On je tada sa svojim bratom Christopherom te prijateljima Shawnom i Dariusom Azarijem vodio AREA-u od samog početka pa sve do zatvaranja.

AREA je za svoju popularnost trebala biti zahvalna i njihovoj domišljatosti. Oni su, naime, "pisali" zanimljive pozivnice koje su se ponekad nalazile u nojevim jajima, a ponekad urezane na kriškama sira. Sve je to dovelo do takve potražnje da su zaštitari na ulazu nerijetko dobivali prijetnje smrću ukoliko istaknute ličnosti ne puste u klub u kojem je zapravo mjesta i bilo samo za takve.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara