Majka i kći nagovaraju ljude da se skinu pred kamerom, a ovo je razlog zašto

Majka i kći nagovaraju ljude da se skinu pred kamerom, a ovo je razlog zašto

Foto: Instagram

"JA SAM ono što se nalazi ispod površine" dokumentarni je projekt kojeg su pokrenule Elisa Goodkind i njena kći Lily Mandlebaum. Njihov cilj je promijeniti ustaljenju percepciju ljepote.

Njih su dvije pokrenule platformu Style Like U, namijenjenu promicanju individualnog stila i ljepote. Cilj njihovog dokumentarnog projekta jest osigurati mjesto na kojem će žene i muškarci raznih kultura slaviti svoju jedinstvenu ljepotu.

Preko Kickstartera su prikupile 135.000 dolara namijenjenih za snimanje filma, koji će objaviti sljedeće godine. Dotad će Lily i Elisa na YouTubeu objavljivati video snimke u kojima ljudi otkrivaju što se nalazi ispod njihove vanjštine. Osobe koje su snimale skidaju svoju odjeću dok opisuju odnos koji imaju prema svom tijelu. Jedan od primjera je pjevačica Stacy Barthe, koja opisuje kompleksan odnos koji ima prema svom tijelu.

Projekt okuplja širok krug sudionika, koji su članovi LGBT zajednice, starije osobe, osobe s invaliditetom ili one koje se bore s psihičkim bolestima.

iO Tillett Wright opisuje borbu između predrasuda koje društvo ima prema transrodnim osobama i vlastitog samopouzdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je to muškarac? Što je to žena? Puno toga je društveno sranje, pa zašto bih ja mijenjao svoje tijelo da zadovoljim socijalne norme", rekao je Wright.

Gail Chovan preboljela je rak dojke. "Nemam više jajnike i nemam više grudi, no to je samo novo poglavlje. Ako se ne krećemo dalje, postajemo statični", poručila je u videu.

DJ Louie XIV progovorio je o tome kako se pomirio sa svojom seksualnošću. "Skidanje fasade kojom sam krio da sam gay omogućilo mi je da shvatim tko sam", rekao je.

Monica Canilao je umjetnica koja je doživjela zlostavljanje. "Volim svoje ruke, one su najbolja stvar ikada. Tako su snažne i moćne. Napravila sam toliko projekata s njima te izgradila i popravila puno stvari. Bila bih izgubljena i bespomoćna bez njih", njen je odgovor na pitanje koji joj je dio njenog tijela najdraži. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara