Mali genijalac: Sedmogodišnji Angelo naučio svirati slušajući snimke na YouTubeu

Foto: Anadolija

FILIPINAC Angelo Figueroa sa samo sedam godina naučio je svirati bubnjeve gledajući snimke na YouTubeu, piše Anadolija.

Angelo s obitelji živi u Los Angelesu, u Santa Monici, a s ocem svira na ulici te se tako zabavlja i zarađuje džeparac.

Na ulici mali Angelo privlači pažnju prolaznika svirajući bubnjeve bez ikakve greške uz popularne pjesme koje njegov otac pušta s mobitela. Turisti i lokalno stanovništvo s oduševljenjem sluša i gleda nadarenog dječaka koji održava mini koncerte na ulicama Los Angelesa.


"Naučio sam svirati bubnjeve gledajući videozapise na YouTubeu, stavio bih slušalice na uši i iznova ih preslušavao dok ne bih zapamtio melodiju", rekao je dječak Angelo koji nije glazbeno obrazovan.

"Mi se zabavljamo, učimo, a i zarađujemo novac od slučajnih prolaznika koji se zaustave da bi poslušali naše izvedbe", izjavio je Angelov otac, ističući kako on i sin zajedno sviraju.

"Najbolje od svega je to što nam je obitelj na okupu dok sviramo na ulici. Umjesto da sjedimo kod kuće, mi se zabavljamo na ulici, a ljudima se sviđa to što sviramo i kako sviramo. Moj sin je naučio svirati  bubnjeve gledajući YouTube, a i ja sam prije mjesec na isti način naučio svirati gitaru", rekao je Angelov otac.

Obitelj Figueroa doselila se u Sjedinjene Američke Države prije nekoliko godina. S obzirom na to da je Angelova majka zaposlena, njegov otac vodi brigu o njemu i njegovom dvogodišnjem bratu. Obitelj obuću i odjeću kupuje od onog što zarade svirajući na ulici, a od općine imaju odobrenje za sviranje po parkovima i ulicama kako bi zaradili novac za neke druge potrebe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara