Milijarder objasnio koji je najbolji način da se nekog otpusti

Foto. Guliver Image/Getty Images

ČAK I ako niste na rukovodećoj poziciji, sigurno ste se susreli s činjenicom da je jedna od najtežih stvari koje sa sobom donosi visoko mjesto u određenoj tvrtki - davanje otkaza nekome od zaposlenika.

A Nick Woodman, osnivač i direktor tvrtke GoPro za Bloomberg je pojasnio koji je najbolji način da se to napravi: "Najbolji način da se netko otpusti jest da se otpusti suosjećajno", kazao je, a to, prema njegovoj teoriji, u principu znači da se to treba napraviti što je brže moguće. Naime, Woodman kaže da je najbitnije čim shvatite da stvari neće funkcionirati između vas i zaposlenika krenuti odmah u "akciju".

Jedan zaposlenik može napraviti veliku razliku u čitavoj tvrtki, tvrdi Woodman, i ako određena osoba ne paše na određenu poziciju, time bi mogli biti pogođeni i drugi radnici: "Najgore što možete učiniti kad nekom dajete otkaz jest da to odugovlačite. To nije dobro niti za osobu koja treba dobiti otkaz jer provodi vrijeme ne uspijevajući u svojoj ulozi. A nije dobro niti za čitavu organizaciju jer nešto unutar nje onda ne funkcionira", objasnio je.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara