Mladi Zuckerberg: Roditelji mu zabranili Facebook pa je pokrenuo vlastitu društvenu mrežu

Screenshot: HuffPost

KADA su roditelje 11-godišnjeg Zacharyja Marksa otkrili da je lagao o svojoj starosti i otvorio profil na Facebooku, zabranili su mu odlazak na tu društvenu mrežu. Nedugo zatim, Zachary je ponovno kreirao profil na isti način, roditelji su ponovno otkrili, a nakon toga uslijedila je i ozbiljna svađa jer njegov otac Darren nije htio da njegov sin bude izložen sadržaju za odrasle.

Zachary mu je objasnio da ne postoje društvene mreže za djecu i rekao mu da će pokrenuti vlastitu društvenu mrežu.

Dječak iz južne Floride skupio je pet rođaka i zajedno su pokrenuli vlastitu društvenu mrežu Grom Social koju opisuju kao "društvenu mrežu za mlade", a dosad su skupili preko sedam tisuća korisnika. Naziv "Grom" odnosi na mladog surfera.

Njegov otac, inače vlasnik tvrtke koja se bavi proizvodnjom hrane i pića, prepoznao je potencijal i prijavio ih kao tvrtku istovremeno se pobrinuvši da mreža njegova sina ima roditeljsku kontrolu i da je u skladu sa zakonima o zaštiti djece na internetu.

Posjeta je zasad još uvijek malo (2000 jedinstvenih posjeta i 6000 pregleda dnevno), ali nastavi li ovim tempom, Grom Social uskoro bi mogao biti ozbiljna konkurencija Everloopu koji je također namijenjen djeci između pet i 13 godina.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara