Najbolja mjesta za izlaske u Hrvatskoj

Najbolja mjesta za izlaske u Hrvatskoj

Foto: Ivo Pervan/Renco Kosinožić/Stipe Surać/Mario Romulić & Dražen Stojčić/Boris Kragić/Milan Babić

IAKO bi neprestane žalopojke nervoznih susjeda i česta "gašenja" klubova o Hrvatskoj mogli stvoriti pogrešnu sliku zemlje koja vrata zatvara onda kada ih drugi otvaraju, ni u jednom trenutku ne bismo smjeli zaboraviti da to jednostavno nije točno. U prilog tome govore i pisanja stranih medija koji Hrvatsku vrlo često uvrštavaju na liste najboljih mjesta za provod.

Ipak, sa stranim potvrdama ili bez njih, dovoljno je u ljetnom periodu pogledati domaće naslovnice i brojne će vam galerije istog trena dati do znanja da hrvatska obala nikada ne spava.    

Zrće

Kako u Hrvatskoj prepoznati dolazak ljeta? Po visokim temperaturama, laganoj odjeći i fotografijama Zrća koje istog trena preplave apsolutno sve hrvatske medije. Sigurno je reći da je Zrće vremenom postalo sinonim za izvrsne ljetne partyje, najbolja imena svjetske elektronske scene  i raskalašene tulume o kojima se nerijetko raspravlja.

Neki je nazivaju "hrvatskom Ibizom", a drugi nemaju ni potrebe potezati za hrvatskim inačicama jer jako dobro znaju da će se, nastavi li ovim tempom, Zrće kroz godinu-dvije pretvoriti u mjesto kojem ne trebaju usporedbe s drugim svjetskim destinacijama.

Istra

Kada govorimo o hrvatskoj ljetnoj klupskoj ponudi, mnogi će reći da je Istra "it destinacija", a kada sve uzmemo u obzir, teško se s tom konstatacijom ne složiti. Naime, Poreč, Pula, Umag, Medulin, Rovinj i Opatija u ljetnom su periodu prava Meka za partijanere u vječnoj potrazi za najboljim tulumima i najjačim svjetskim DJ-ima. Istra je bez ikakve sumnje i pretjerivanja, nezaobilazna i to znaju svi oni koji barem jednom imali prilike iskusiti istarsku ponudu.

Festivale koji pokrivaju sve moguće glazbene žanrove gotovo je i nemoguće nabrojati, a odlučiti se samo za jedan ili nekoliko njih, nezamislivo je. I zaista nije potreban poseban trud da bi Istru prikazali kao primamljivo mjesto, dovoljno je pogledati što nudi.

Zagreb

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako je bijeg iz grada i što brži odlazak na more san više-manje svakog tko je veći dio godine proveo na dobro poznatim ulicama, u dobro poznatim kafićima i još poznatijim gužvama, Zagreb i u ljetnim danima privlači velik broj turista koji grad dolaze vidjeti. Dakako, svi znamo da u kulturnom i povijesnom pogledu glavni grad Hrvatske ima više nego dovoljno toga za ponuditi, ali što je s noćnim životom? Kako Zagreb stoji na tom polju i ima li što ponuditi ekipi koja traži kvalitetnu zabavu i sadržaj (koliko god "kvalitetan sadržaj" zvučalo ukočeno i službeno)?

Odgovor je jednostavan: Da, Zagreb itekako ima što ponuditi. Iako se velik dio Zagrepčana u ljetnom periodu "rasije" po ostatku Hrvatske i svijeta, ostatak Hrvatske često dolazi u Zagreb upravo zbog brojnih/kultnih klubova, tuluma, festivala, sve bolje koncertne ponude i svega što glavni grad treba nuditi i u konačnici i nudi.

Hvar

Ako se Hvar ne nalazi na vašoj "party karti", činite veliku pogrešku. Od svjetski popularnih barova pa sve do svjetski poznatih klubova, Hvar je već dulje vrijeme top destinacija za sve na potezu od potrošača skromnijih primanja pa sve do onih dubljeg džepa. Ukratko, Hvar će zadovoljiti svačije prohtjeve i u svakom je pogledu nezaobilazno turističko mjesto za izlazak.

Naravno, Hvar je specifičan i po svom otočkom ugođaju koji ga izdvaja u ponudi i daje mu taj poseban "štih" koji stranim, ali i domaćim turistima daje dodatni poticaj da ovu destinaciju uvrste na listu mjesta koja moraju posjetiti. Tim više jer Hvar nije samo odlično mjesto za tulume već i sjajan primjer ostalim hrvatskim otocima koji bi u kreiranju vlastite ponude itekako trebali pratiti hvarska iskustva.

Osijek

Mirni grad na Dravi možda nije prva asocijacija kada pomislite na lude noćne provode, ali riječ je o predrasudama koje valja ostaviti u prošlosti jer Osijek se već godinama trudi promijeniti imidž, a uzmemo li u obzir brojne festivale, partyje, koncerte i europski poznata natjecanja u ekstremnim sportovima, vrlo brzo dolazimo da zaključka da glavni grad Slavonije itekako ima što ponuditi onima u vječnoj potrazi za zabavom.

Iako u samom gradu postoji cijeli niz mjesta koja noćima nude zabavan sadržaj, osječku Tvrđu možemo nazvati povijesnom jezgrom, ali i centrom zbivanja. Tvrđa u ljetnom periodu dodatno oživi pa čak i bližu okolicu puni zabavnim sadržajem, a stare građevine i blizina Drave stvaraju dojam šetnje nekim gradom na obali.

Dubrovnik

Iako će mnogi reći kako se radi o destinaciji koja će privući prvenstveno stariju populaciju, zaobići Dubrovnik nemoguće je. U ovom se slučaju nećemo koncentrirati na izuzetno bogatu povijesnu baštinu ovog predivnog grada, ali spomenut ćemo da Dubrovnik nitko nije posjetio i zaboravio specifičnu i ugodnu atmosferu koju ovaj stari grad ima. Na posljetku, poznate glumačke zvijezde, bogati biznismeni i utjecajni glazbenici iz godine u godinu vraćaju se Dubrovniku i na neki ga način pretvaraju u centar zbivanja.

Naravno, Dubrovnik je, generalno gledajući, uistinu prilagođen ukusu starijih turista, ali bez ikakve će sumnje zadovoljiti i prohtjeve onih u potrazi za dobrim noćnim provodima i dobro posjećenim tulumima. Štoviše, dubrovačka je party scena iz godine u godinu sve jača i to je nemoguće zanemariti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?