Najtužniji polarni medo na svijetu ipak neće dobiti novi dom i mora trpjeti vrućine

Najtužniji polarni medo na svijetu ipak neće dobiti novi dom i mora trpjeti vrućine

Screenshot: YouTube

DIREKTOR zoološkog vrta Mendoza u Argentini odbio je samu pomisao na to da se depresivni polarni medvjed Arturo preseli u Kanadu.

Nedavno se saznalo da Arturo nakon smrti svoje partnerice obolio od depresije, a stručnjaci kažu da je od tada njegovo ponašanje postalo abnormalno.

Uz depresiju, još jedan veliki Arturov problem je argentinska klima koja mu nikako ne odgovara. Njegovo gusto krzno stvoreno je drugačije vremenske uvjete i niske temperature, a u argentinskom zoološkom vrtu prisiljen je trpjeti temperature koje se penju iznad 40 Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U posljednjih nekoliko mjeseci društva za zaštitu životinja diljem svijeta pokrenule su peticije s kojima zahtijevaju da se medvjed preseli u podneblje koje mu više odgovara. Više od pola milijuna ljudi stavilo je svoj potpis na ideju da se Arturo preseli u Kanadu, ali direktor Mendoze kaže da je 28-godišnji medvjed prestar za seljenje. Također smatra da Arturo nije lud ili depresivan, nego samo pati od tipičnih tegoba koje dolaze s njegovim godinama.

S tim se ne slaže zoološki vrt Winnipeg u Kanadi koji je ponudio smještaj za Artura kako bi mu osigurali bolji život, piše Independent.

Grupa za zaštitu okoliša "OIKOS Red Ambiental" ne odustaje od namjere da Arturo ode u novi dom i zbog toga traže da se preispita odluka zoološkog vrta Mendoza i da drugi stručnjaci odluče može li najtužniji polarni medvjed na svijetu otputovati u bolji život.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara