Nakon 40 godina pronađena poruka u boci: "Zbog ovoga sam shvatila da je sve moguće"

Nakon 40 godina pronađena poruka u boci: "Zbog ovoga sam shvatila da je sve moguće"

Screenshot: Huffington Post

PORUKA u boci bačena je u tjesnac u državi Washington 1975. godine. Tad je pronašla svoj put na otvoreno more i preživjela 40 godina prije nego što je prošlog mjeseca pronađena na plaži na Aljasci, piše Huffington Post.

Kad su Susan Cordell i njezina prijateljica bile u predtinejdžerskim godinama odlučile su na plaži u Port Townsendu u ljeto u 1975. godine poslati poruku.

"Mislim da smo samo na brzinu napisale pismo, pronašle bocu i ubacile ga u nju", kazala je dodajući da su ona i prijateljica "samo bile u godinama u kojima imaš osjećaj da je svijet tako velik i da želiš biti dio te veličine i doživjeti nekakvu avanturu".

A njihova je boca plutala oceanom sve dok ju Mikki Stazel i njezin dečko Kevin Easley nisu pronašli. Početkom travnja iz Anchoragea su se zaputili u istraživanje plaže u potrazi za ostacima japanskog cunamija 2011. godine, a naišli na ovo pismo u boci. "Mikki i Surly, njezin pas, otišli su na istok, a ja sam otišao na zapad. Kad smo se ponovo susreli ona je imala bocu. Oboje smo bili prilično uzbuđeni. Toliko uzbuđeni da nisam mogao pričekati da dođemo kući i izvadimo papir. Odlučili smo je razbiti odmah tada", ispričao je uzbuđeni nalaznik.

Easley i Stazel nakon toga su preko interneta pronašli Susan Cordell koja sad živi na Havajima. "Sjećam se mutno da sam to napravila pa sam im odmah odgovorila da sam to bila ja", kazala je Cordell, iznenađena da se boca nije razbila i da je završila na plaži. "Ja sam znanstvenica pa mi je jasno koliko je gotovo nemoguće da se ovo dogodi. Zbog toga se sad osjećam kao da je sve moguće", zaključila je.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara