Nakon napada na dijasporu, Tatjana Jurić objavila obrambeni status

Nakon napada na dijasporu, Tatjana Jurić objavila obrambeni status

Foto: Facebook

VODITELJICA Tatjana Jurić na svojem je Facebooku objavila status koji je svojevrsni odgovor na brojna medijska nagađanja vezana uz njezin prethodni status koji se odnosio na dijasporu i njihovo pravo da odlučuju o hrvatskoj sudbini.

Iako mnogi dijele njezino mišljenje, voditeljica je postala glavna tema medija jer je iskreno i bez dlake na jeziku javno obznanila svoje mišljenje.

Jurić je u prvom statusu napisala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz ovakvu ljevicu, što će ti desnica... Bilo kako bilo, odoh na spavanje. I to sve zbog gospođe u najbližoj nam dijaspori koja je glasovala 'da bi imala višu penziju iz HR'. Neka mi se slobodno javi pa da idući mjesec umjesto mene plati sva moja davanja u državni proračun RH. Iz ove se države jedino treba iseliti u dijasporu i svakih se nekoliko godina dobro zaj... u ime matice zemlje. Prvoj HR predsjednici u duhu demokracije, čestitam! Sad idem spavati da se mogu na vrijeme dignuti za posao. Mora se pošteno zaraditi honorar. Da bi gospođa u dijaspori imala višu penziju".

U svom drugom statusu na Facebooku objavljenom danas, a koji možemo opisati obrambenim, s obzirom na to da se u prvom očito nije dovoljno jasno izrazila, napisala je sljedeće:

"Moje mišljenje o izbornom zakonodavstvu vezanom za dijasporu i dalje stoji. Podržavam ustavno pravo dijaspore ma gdje u svijetu na glasovanje, ali da, osobno mislim da to pitanje i dalje treba dodatno urediti. To moje mišljenje ni na koji način ne utječe na najviši mogući nivo moje osobne demokratičnosti niti se isključivo odnosi na BiH. Za razliku od onoga što danas prenosi većina medija - podržavam pravo svako da bira.'Mi' smo izabrali novu predsjednicu. 'Naša je većinska demokracija' tako odlučila i ja sam, kao državljanin ove zemlje i kao politologinja zbog mogućnosti izbora sretna i zadovoljna. Moje poštovanje prema novoizabranoj predsjednici, njezinoj osobi i instituciji koju predstavlja je neupitno, kao što je neupitno i moje pravo na mišljenje i izražavanje. I vaše. U to ime, eto nas na kavi! Možemo se ne slagati, ali upravo je u tome bit demokracije - uvažavamo se u neslaganju".


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara