Nakon njezinih uznemirujućih fotografija dobro ćete razmisliti o solariju

Nakon njezinih uznemirujućih fotografija dobro ćete razmisliti o solariju

Foto: Facebook

NAKON što je 27-godišnja Tawny Willoughby iz Alabame objavila uznemirujuće fotografije raka kože koji je zahvatio njezino lice, mnogi su zaključili da više neće koristiti solarij.

Fotografija se brzo proširila društvenim mrežama, a mnogi su pohvalili njezinu hrabrost da lice prekriveno ranama podijeli sa svijetom i upozori ljude na opasnosti korištenja solarija.

"Ako ikome zatreba motivacija da ne koristi solarij i ne leži dugo na suncu, evo je. Ovako izgleda liječenje raka kože", napisala je Tawny koja je kao tinejdžerica i po pet puta tjedno znala posjećivati solarij.

"Kod kuće sam imala vlastiti solarij, a nisam bila jedina. Svi su ga koristili. Nisam razmišljala o budućnosti i raku kože", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednoj od njezinih prijateljica prije šest godina dijagnosticiran je melanom pa je i Tawny odlučila zakazati prvi posjet dermatologu. Tada je imala 21 godinu i doznala da ima rak kože, a otad se s ovom bolešću borila čak šest puta.

Svakih šest do 12 mjeseci posjećuje dermatologa i uvijek postoji potreba za odstranjivanjem raka.

"Koristite kremu za sunčanje. Imate samo jednu kožu i brinite o njoj. Naučite na mojim greškama. Ne dopustite da vas sunčanje spriječi da vidite svoju djecu kako odrastaju. To je moj najveći strah jer i sama imam dvogodišnjeg sina", govori Tawny i upozorava: "Rak kože nisu uvijek madeži. Samo jedan od mojih bio je madež. Provjerite svaku mrlju. Što prije otkrijete o čemu se radi, manja je šansa da ćete završiti s groznim ožiljcima. Ne budite statistika".

Inače, jedan od pet Amerikanaca susrest će se s melanomom za svog života i radi se o najsmrtonosnijem obliku raka kože, a korištenje solariju povećava rizik jer čak 419 tisuća slučajeva godišnje povezano je upravo s korištenjem solarija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara