Nakon prekida zaputio se na put oko svijeta s nepoznatom djevojkom, evo kako je sve završilo

Nakon prekida zaputio se na put oko svijeta s nepoznatom djevojkom, evo kako je sve završilo

Foto: Instagram

KANAĐANIN Jordan Axani početkom studenog postao je zvijezda na internetu nakon što je ponudio besplatan put oko svijeta djevojci koja nosi isto ime kao njegova bivša - Elizabeth Gallagher.

Podsjetimo, nakon što ga je njegova djevojka - Elizabeth Gallagher - ostavila, Axaniju su ostale i dvije karte za put oko svijeta. Kad mi avio kompanija nije dozvolila da promijeni ime na karti, dao je oglas u kojem traži djevojku istog imena kako karte ne bi propale.

Njegova buduća suputnica trebala je uzeti novac, putovnicu (kanadsku) i pojaviti se 21. prosinca u njujorškoj zračnoj luci JFK nakon čega je uslijedilo 18-dnevno putovanje (Italija, Češka, Beč, Francuska, Tajland, Hong Kong, Indija). Jordan nije tražio ništa zauzvrat, nije mu smetalo ni ako se djevojka odluči provesti bez njega, ali neće plaćati njezine troškove već će joj samo pokloniti kartu i platiti rundu prije polaska.

Nakon nekog vremena uspio je pronaći Elizabeth koja će ići s njim na put. U pitanju je 23-godišnja studentica Elizabeth Quinn Gallagher iz Nove Scotije koja je prihvatila njegovu ponudu iako joj je to moglo opasno ugroziti vezu s dugogodišnjim dečkom. Kad je čuo za tu situaciju Jordan je najavio da će njih odnos biti strogo platonski, a čini se da je to obećanje i ispunjeno.Naime, Jordan i Elizabeth Quinn vratili su se sa svog putovanja, a unatoč tomu što je ova priča mnogima bila iznimno romantična - ljubav se nije rodila između ovo dvoje, piše Guardian. 28-godišnji Jordan kazao je da su on i Elizabeth Quinn "oformili odnos brata i sestre".

"Bit ću izrazito jasan. Ovo nije bio romantični pothvat. Odnos je bio isključivo platonski. Ne gledam Quinn u romantičnom svjetlu ni najmanje. Ne postoji ljubavna veza za nas u budućnosti. Postali smo dobri prijatelji. Gledam je kao mlađu sestru i to je to. I njezini osjećaji su što se toga tiče isti kao i moji", kazao je odlučno Axani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, taj odnos nije se oformio preko noći, morali su na njemu raditi: "Nije bilo lako i nije bilo odjednom. Trebalo nam je tjedan dana da skužimo jedno drugo. Trebalo je utvrditi neke stvari, što se smije, a što ne smije na zajedničkom putovanju. Ali na kraju smo ipak uspjeli razviti iskreni odnos s internim šalama u kojem smo se mogli zajedno gušiti od smijeha, ali i znati prepoznati kad ovom drugom treba prostora", dodao je.

Oboje ih je najviše, od svih mjesta koje su posjetili, oduševio Prag: "U samo dva i pol dana mislim da smo iznimno dobro upoznali 20-ak ljudi. To je jako puno različitih osobnih priča, ali i jako puno ljubavi koju osjećamo za Prag".Budući da je priča bila u medijima, ljudi su ih diljem svijeta pratili preko Twittera i Instagrama, pa su ih neki čak i prepoznali na ulici u Hong Kongu: "Bila je to prava avantura. Zabavili smo se. Naučili smo puno o sebi i jedno o drugome. Sad kad je sve gotovo ne mogu zamisliti da nam je moglo biti bolje", poručio je Jordan.

Po povratku u Toronto ovog ponedjeljka Axani se odmah bacio na posao sa svojom dobrotvornom organizacijom A Ticket Forward. Osnovao ju je nakon što je njegova priča dospjela u medije kako bi pomogao žrtvama zlostavljanja, raka i rata. Osim toga, planira i priču pretvoriti u film ili seriju, iako nije puno otkrio: "Dovoljno je reći da se javilo puno zainteresiranih".

A o svojoj ljubavnoj priči za kraj je kazao: "Ne tražim ništa određeno, ali život se događa, vidjet ćemo. Kao i uvijek, život je putovanje".

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara