Nakon suvišnih kilograma i dlakavih nogu, žene pozivaju na slavljenje strija

Foto: Instagram

U POSLJEDNJE vrijeme svjedoci smo internetskih "pokreta" koji slave prirodnu žensku ljepotu.

Tako su nedavno žene odbacile svoje britvice, prestale brijati noge i pridružile se online zajednici pod nazivom "Hairy Legs Club" kako bi upozorile na nerealnu društvenu percepciju ljepote koja je nametnuta ženama.

U međuvremenu su debeljuce obukle bikinije i počele objavljivati svoje selfieje jer svima žele poručiti da su žene svih veličina lijepe i ne trebaju se sramiti svojih tijela.

S tim su se složile aktivistica Jes Baker i fotografkinja Liora K koje su u sklopu svog projekta razodjenule 96 žena svih oblika i veličina te javnosti predstavile nefotošopirane žene čija tijela ne nalikuju onima koja nam se svakodnevno serviraju u reklamama.

Svaki od ovih pokreta naišao je na kritike. Jedni su smatrali da je pozitivno to što promoviraju realnu sliku ženskog tijela, ali drugi su komentirali da posljednja dva zapravo pokušavaju debljinu prikazati kao nešto potpuno zdravo i normalno te zanemaruju stvarne posljedice debljine na zdravlje.

Online pokret koji će sigurno naići na podijeljene reakcije pokrenule su dvije anonimne Amerikanke na Instagramu. One na računu pod nazivom "Love Your Lines" objavljuju fotografije žena i njihovih strija. 


Na ovo su se odlučile nakon rasprave o tome koliko su se njihova tijela promijenila nakon trudnoće. Pozvale su sve žene da s njima podijele svoje fotografije i ostale iznenađene nevjerojatnim odazivom, piše Huffington Post.

"Iako smo obje mame, imale smo strije prije rođenja djece i svjesne smo da ih žene dobivaju iz različitih razloga i u različito vrijeme. Obje smo oduševljene što smo naišle na takav sjajan odaziv u manje od 24 sata", rekla je jedna od autorica projekta.

Žene im šalju svoje fotografije uz popratni komentar ili poruku ohrabrenja. Neke od fotki možete vidjeti u galeriji, a ostatak pogledajte ovdje."Rodila sam svog sina prije nešto više od tri mjeseca. Prije toga imala sam 44 kilograma. Sada sam se vratila na zdravih 50 i osjećam se bolje i ljepše nego ikad. Moje strije imale su veliki utjecaj na mene neko vrijeme, dok nisam shvatila da nešto zaboravljamo kada pokušavamo izbrisati godine i ožiljke. Zaboravljaju da su oni znakovi života koji smo stvorili, stvari koje smo naučili, ljubavi koju smo dali i primili.""Kao mlada majka, postala sam previše nesigurna po pitanju svog tijela, pogotovo kada sam vidjela sve te žene s nevjerojatnim tijelima i bez strija. Moje samopouzdanje definitivno je bilo nisko kada sam rodila. Ali sada, četiri godine kasnije, nisam više toliko stroga prema sebi. Još uvijek postoje stvari oko kojih sam nesigurna, ali promijenila sam se tako što sam počela voljeti sebe i svoje strije."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara