Narko glazbena scena: Ova seksi dama pjeva o ubojstvima, otmicama i kokainu

Narko glazbena scena: Ova seksi dama pjeva o ubojstvima, otmicama i kokainu

Screenshot: YouTube

FENOMEN koji je proizašao iz snažnog prisustva kartela na meksičkom teritoriju i u medijima naziva se narkokultura.

Danas ona uključuje i posebnu vrstu jezika, književnost, filma i religijske pobožnosti. U nekim dijelovima zemlje narkokultura izašla je iz podzemlja i dio mainstream društva. Dileri žive okruženi velikim luksuzom, hvale se svojim postignućima i bogatstvom, a takav život privlači mlade ljude koji se od malena zamišljaju u ulozi uspješnih i moćnih krijumčara droge.

Uz ovaj stil života i supkulturu koja otvoreno slabi najekstremnije aspekte rata drogom ide i posebni glazbeni žanr koji se zove "narcocorrido". Javna je tajna da su svi izvođači u ovom glazbenom pravcu povezani sa svojim lokalnim kartelom.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi izvođači pojavili su se u '70-ima, a u svojim pjesmama bavili su se avanturama dilera, smaknućima, ljubavnim dileme sudionika trgovine drogom. Točnije, opjevavali su svakodnevicu u kartelu. Corridosi pjevaju i o velikom bogatstvu dilera i njihovom ludom stilu života.Stihovi u njihovim pjesmama variraju od smiješnih do šokantnih. "Krvavi smo i malo poremećeni/ Volimo ubijati/ Masovne otmice su način na koji ćemo ih se riješiti/Ja i moja ekipa s pozlaćenim Kalašnjikovima/ Pucamo u njihova tijela dok se ne raspadnu na komadiće", samo je mali dio jedne pjesme.

Ekipa VICE-a otputovala je u Meksiko i razgovarala s najvećim producentima ovog žanra kako bi otkrili je li narko glazbena scena uistinu okrutna kao što daju naslutiti pjesme iz njihove produkcije.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara