National Geographic proslavio 125 godina postojanja svojim najljepšim fotografijama

Foto: National Geographic

ČASOPIS National Geographic slavi 125 godina postojanja, a svoje je listopadsko izdanje posvetio onom zbog čega se često nalaze na naslovnicama portala diljem svijeta - fotografijama.

Neke od najboljih i nagrađivanih fotografija njihovih fotoreportera pojavile su se u slavljeničkom broju koji je poslužio ne samo kao podsjetnik na godine uspješnog rada već i na ono što tek slijedi.

"Fotografija je moćno oruđe i način izražavanja. Dijeleći ono što vidimo i doživljavamo kroz foto objektiv pomaže nam da nadahnemo ljude i približimo im se", rekao je urednik Chris Johns.

Međutim, National Geographic i čitateljima će dati priliku da se dokažu. Naime, od 1. listopada čitatelji mogu sudjelovati tako što će dijeliti svoje fotografije na novopokrenutoj platformi Your Shot, a prvi zadatak vezan je za temu listopadskog broja.

Na naslovnici broja završila je dobro poznata fotografija Steve McCurryja, na kojoj se nalazi mlada Afganistanka u pakistanskom izbjegličkom kampu, a nezaboravna fotografija ujedno je krasila i naslovnicu lipanjskog izdanja 1985. postavši tako jedna od najprepoznatljivijih fotografija u povijesti časopisa. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara