Nema biznisa do šoubiznisa: Koliko stvarno zarađuju velike holivudske face?

Foto: JLP

HOLLYWOOD REPORTER nedavno je objavio zanimljivu listu od čak 23 showbiz zvijezde i njihove zarade na najnovijim projektima.

Iako se o zaradama nekih od njih već pisalo, zanimljivo je doznati koliko zarađuju i neke manje poznate showbiz njuške.

Na početku našla se Angelina Jolie koja će za nastavak filma "Salt 2" uzeti 20 milijuna dolara čime će zacementirati status kraljice a liste. Njezin suprug Brad Pitt, s Cadillacom je potpisao tri milijuna dolara vrijedan ugovor, a reklama za Chanel No. 5 donijela mu je 7 milijuna dolara (budžet kampanje je 17 milijuna).


Pop diva Beyonce za svoj je ugovor s Pepsijem uzela 50 milijuna dolara, a Time ju je uvrstio na listu stotinu najutjecajnijih osoba zabavne industrije. Nema sumnje kako će zarada rasti kada kasnije ove godine objavi svoj peti studijski album.

Cameron Diaz zaradila je 42 milijuna dolara od komedije "Bad Teacher", ali samo zato što je pristala pojaviti se u filmu za milijun dolara i dijeliti postotak od konačne zarade filma koji je na blagajnama utržio 216 milijuna dolara.

Daniel Craig ušao je klub glumaca koji zarađuju 20 milijuna dolara po filmu nakon što je pristao pojaviti se u sljedećem Jamesu Bondu, a njegovom daleko mlađem kolegi Daniel Radcliffeu to je pošlo za rukom kada je snimio posljednji nastavak Harryja Pottera. Ipak, Radcliffe nakon toga nije se pojavio u jačem holivudskom projektu.


Denzel Washington iskusni je pripadnik "kluba 20", a taj je iznos dobio i za posljednji "2 Guns" koji je od početka prikazivanja zaradio preko 70 milijuna dolara. Kolega iz filma "2 Guns" za spomenuti je film također dobio 20 milijuna dolara, ali inače zarađuje između 16 i 18 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hiperproduktivna akcijska zvijezda Dwayne Johnson po filmu zarađuje 15 milijuna dolara, a u samo dva mjeseca pojavio se u tri kino hita: "G.I. Joe: Retaliation", "Pain and Gain" i "Fast & Furious 6". Za novi film "Hercules", dobit će 12 milijuna dolara.

George Clooney ima naviku pojaviti se i filmovima za koje je "slabije" plaćen, ali samo od ugovora s Nespressom, zaradio je 40 milijuna dolara.Jennifer Aniston po filmu može zaraditi i po pet milijuna dolara, a toliko je dobila i za najnoviju komediju "We're the Millers". Njezina kolegica Kristen Stewart ta posljednji nastavak "Sumrak sage" zaradila je 20 milijuna dolara. Njezin bivši, Robert Pattinson, također je uzeo isti iznos za "Sumrak sagu", ali postao je i zaštitno lice Diora za što je dobio 12 milijuna dolara.

Leonardo DiCaprio i Will Smith također su se našli u "klubu 20" dok Liam Neeson za svoje akcijske trilere može zaraditi između 10 i 15 milijuna dolara.Zanimljivo je spomenuti kako je Matthew McConaughey za "Dallas Buyers Club" uzeo samo 200 tisuća dolara, ali uspije li film na blagajnama, mogao bi zaraditi puno više jer pristao je na postotak od ukupne zarade.

Najplaćeniji glumac na listi svakako je Robert Downey Jr. koji je za posljednji nastavak "Iron Mana" uzeo 50 milijuna dolara, a valja spomenuti i kako mu je ugovor s HTC-om, u čijim će se reklamama naredne dvije godine pojavljivati, donio dodatnih 12 milijuna dolara.

Veteran Sylvester Stallone nakon gotovo 40 godina na sceni i dalje dobiva visoke iznose, a za nastavak "Expendablesa" dobit će 15 milijuna dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara