New York Times podržao legalizaciju marihuane

New York Times podržao legalizaciju marihuane

Screenshot: New York Times

UREDNIČKI kolegij New York Timesa podržao je legalizaciju marihuane u SAD-u, postavši tako najveći list u SAD-u koji dao potporu ukidanju savezne zabrane marihuane, i usporedio je stajalište vlade o najviše korištenoj zabranjenoj drogi u Americi sa zabranom alkohola od 1920. do 1933.

Ta objava na internetskoj stranici lista u sklopu je novinskog serijala koji će idućih dana istražiti različite aspekte uporabe marihuane, od učinka na zdravlje do toga kako je tretira pravosudni sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"SAD-u je trebalo 13 godina da shvati i da okonča prohibiciju, 13 godina tijekom kojih su ljudi i dalje pili...", navodi se u uvodniku novina.

"Prošlo je više od 40 godina otkako je Kongres usvojio zabranu na marihuanu nanijevši veliku štetu društvu samo kako bi zabranio puno manje opasnu tvar od alkohola."

Uvodnik pod naslovom "Ukinite zabranu, ponovno" objavljen je manje od dvije godine nakon što su birači u državama Washingtonu i Coloradu postale prve u zemlji koje su dopustile marihuanu starijima od 21 godine.

Niz drugih država, uključujući Oregon i Aljasku, glasat će ove godine o tome hoće li poduzeti isti korak, a ispitivanja javnog mišljenja pokazuju da većina Amerikanaca podržava legalizaciju marihuane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara