New Zeland Herald: "Hrvatska je hit destinacija, putovanje započnite u Splitu"

New Zeland Herald: "Hrvatska je hit destinacija, putovanje započnite u Splitu"

Foto: Shutterstock

NOVINAR novozelandskog Heralda sa suprugom je doputovao u Split, odakle je porijeklom njegov pradjed. Nije znao ništa o Hrvatskoj te je doputovao kako bi upoznao kulturu i zemlju svog djeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je jedna od hit destinacija, a tu titulu drži već neko vrijeme, a tamo zaista svašta možete vidjeti. Ako ste ograničeni sa vremenom, preskočite Zagreb i počnite putovanje u Splitu. Između tradicionalnog i modernog, u Splitu možete osjetiti dalmatinski život kakav se živio nekad. Dioklecijanovu palaču morate vidjeti, ne samo da je jedna od najimpresivnijih rimskih ruševina, nego je najživlji dio grada. U uličicama se nalaze kafići, trgovine i restorani", piše novinar. Nakon Splita, preporučio je posjetiti i neke od obližnjih otoka.

Kada vam je dosta, možete otići na neke od obližnjih otoka. Raskošni Hvar prepun je turista, a Korčula i Mljet nude nešto prirodnije i autentičnije iskustvo. Nijedno putovanje nije potpuno ako ne posjetite biser Jadrana, Dubrovnik. Zaštićen unutar zidina, sa mramornim ulicama te baroknom arhitekturom, ovaj grad zaista ima živu umjetničku tradiciju. Brod s Korčule plovi u Dubrovnik dva puta tjedno", zaključio je novinar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara