Nije svaki prekid loš: Izgubila dečka i 60 kilograma

Foto: Facebook

LISA JARRET, 31-godišnjakinja iz Chicaga, odrasla je s pretilim roditeljima, a obiteljski jelovnik obilovao je masnim mesom i povrćem iz konzerve. Uvjerena je da je upravo od roditelja preuzela mnoge nezdrave prehrambene navike.

Stvari su se pogoršale kada se preselila u Olympiju gdje je završila u lošoj vezi u kojoj je često patila od depresije i anksioznosti za koje je primala i terapiju, a situacija je dosegla vrhunac kada je vaga pokazala da teži 152 kilograma.

Sve se promijenilo nakon prekida, a Lisa u šali dodaje i da je pomoglo i to što se u istom periodu, uz vezu, raspao i njezin automobil.

"Oboje smo imali i bicikle pa sam se lagano priviknula na promjenu. Čak i lagana šetnja pomaže, a uz ostale promjene koje sam uvela u svoje navike, počela sam primjećivati male rezultate", govori Lisa.

Ubrzo nakon toga, Lisa je izgubila i zdravstveno osiguranje i tvrdi da se to, unatoč svemu, pokazalo kao najbolja stvar koja joj se dogodila. Morala se skinuti s lijekova i uvidjela je da ih je koristila "kao štaku" kako se ne bi morala suočiti s problemima u stvarnom svijetu.

Počela se hraniti zdravo, ali tvrdi da njezin jelovnik još uvijek ne čine 100% zdrave stvari, a dodatni je izazov i posao kojim se bavi. Naime, Lisa radi u pekarnici, ali dodaje da se dobro nosi s problemima koje takav posao donosi.

Naravno, tajna je i puno kretanja. Biciklom ponekad prijeđe i preko 50 kilometara i često odlazi u duge šetnje.

Sve je to dovelo do gubitka 60 kilograma i spoznaje da su je stare navike sprječavale da živi onako kako želi.

"Kad sam bila pretila nisam zapravo živjela, jednostavno sam postojala. Nitko ne bi trebao pristati na takvo što ako može nešto učiniti da to promijeni. Sada sam sretna i puna energije", zaključuje Lisa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara