Nije sve u leptirićima, zaljubljenost ima i negativnu stranu

Nije sve u leptirićima, zaljubljenost ima i negativnu stranu

Ilustracija: Shutterstock

ZNANSTVENICI su nam još jednom otkrili ono što svi jako dobro znamo.

Naime, nakon što su opsežnim istraživanjima tijekom godina ustvrdili da je zaljubljivanje jako dobro za nas, sad je "otkriveno" da postoji i negativna strana mlade ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U istraživanju, čiji su rezultati nedavno objavljeni u časopisu Motivation and Emotion, koje je sproveo Henk van Steenbergen u suradnji sa stručnjacima sa Sveučilišta Leiden i Maryland, rezultati su pokazali da nam zaljubljivanje oduzima sposobnost fokusiranja i obavljanja zadataka koji od nas traže punu pažnju.

Steenbergen je analizirao kako je 43 sudionika istraživanja koji su u friškim vezama (manje od šest mjeseci) obavljalo određene zadatke, uključujući i razlikovanje bitnih od nebitnih informacija. Te došao do zaključka da je "visoka razina strastvene ljubavi kod individualaca u ranim fazama veze povezana sa smanjenom kognitivnom kontrolom", prenosi Huffington Post. Drugim riječima, ispitanici su bili toliko preokupirani mislima o svojim ljubljenima da mi je smanjena mogućnost koncentriranja i stoga je patila njihova izvedba u izvršavanju raznih zadataka.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara