Nikad ne odustajte: Govorili su mu da nikad neće hodati, a danas je uspješan sportaš

Nikad ne odustajte: Govorili su mu da nikad neće hodati, a danas je uspješan sportaš

Screenshot: YouTube

PRIČA ovog 20-godišnjeg mladića pokazuje da fizička ograničenja nisu nepremostiva prepreka ako iza svega stoji snaga volje i neustrašivost.

Ben Jackson iz Pennsylvanije danas je uspješni hrvač i trenutno se priprema za međunarodno natjecanje u dizanju utega. Međutim, ono po čemu se Ben razlikuje od drugih jest činjenica da je rođen sa spastičnom cerebralnom paralizom, poremećajem zbog kojeg je njegovo kretanje znatno otežano.

Liječnici su mu cijelog života govorili da nikad neće hodati, ali Ben se s tim nije mogao pomiriti. Ne samo da je naučio hodati već i voziti bicikl i igrati košarku.

U sedmom razredu razvio je interes za hrvanjem, a u prvom ga je redu privuklo koliko je sport fizički zahtjevan. No, pokazalo se da fizička ograničenja nisu njegov jedini problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam započeo baviti se hrvanjem, ubrzo sam shvatio da je najveći izazov nedostatak samopouzdanja", govori Jackson i dodaje da u prvoj godini bavljenja ovim sportom nije zabilježio niti jednu pobjedu.

No, uz velike napore i trud, to se promijenilo, a već je u drugoj sezoni osvojio prvu nagradu.

Ipak, to nije kraj za ovog mladog sportaša koji je trenutno posvećen novoj strasti - dizanju utega.

"Ono što me čini drukčijim nije ono što vidite pred sobom. Drukčijim me čini ono što se nalazi u mom srcu", zaključuje Ben.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara