Nikad nije kasno: Veseli starac obožava svoj posao i oduševljava sve oko sebe

Screenshot: YouTube

NKOSANA MDIKANE mogao je odavno otići u mirovinu, no to mu je, kako sam tvrdi, predosadno.

Umjesto toga odlučio je stare dane provesti okružen ljudima kojima uljepšava život. Prije mjesec dana, u 74. godini, Nkosana je počeo raditi kao prometnik ispred jedne osnovne škole u Škotskoj.

Veći je dio života proveo u Južnoafričkoj Republici gdje je radio kao dostavljač i vozač, a nakon što se preselio u Škotsku 2003. godine obavljao je razne građevinske i selidbene poslove. No, ništa od toga nije ga ispunjavalo kao posao prometnika, a na taj mu je oglas pažnju skrenuo susjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ovaj posao je uzbudljiv i najbolji koji sam ikad imao. Maknuo mi je misli od frustracije i usamljenosti koje donosi mirovina. Ne mogu sjediti i gledati TV, to je predosadno", rekao je Nkosana.

on ipak nije prometnik kakvog se viđa svaki dan. Nkosana pjeva, pleše, pozdravlja sve ljude oko sebe, a s djecom se rukuje ili pljesne dlan o dlan. Mnogi odabiru duži put do svog odredišta kako bi svako jutro prošli Nkosanino raskrižje i na trenutak uživali u energiji kojom zrači, piše SWNS.

"I stariji me ljudi zamole da nešto otplešem. Ne treba mi glazba za ples, glazba mi je u tijelu. Kad pomislim na ritam, pokreti dođu samostalno", tvrdi vitalni Nkosana koji nije samo zabavljač na ulici već i savjesni prometnik.

"Radim sve sukladno sa zakonom. Pjevanje je dozvoljeno, plesanje je dozvoljeno, a tako i rukovanje s prolaznicima", tvrdi odgovorno.

Iako njihova djeca idu u druge škole, brojni roditelji svakodnevno prolaze kraj Nkosane kako bi ga mališani vidjeli i od srca se nasmijali, a on i njegova priča, kao što je jedna majka i rekla, završili su u medijima diljem svijeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara