Nisu svi loši: Djelatnik Zagreparkinga vratio novčanik sa 7000 kuna

Nisu svi loši: Djelatnik Zagreparkinga vratio novčanik sa 7000 kuna

Foto: Zagrebparking

IVAN DŽAJKIĆ, kontrolor javnih parkirališta u podružnici Zagrebparking, obavljajući svoj svakodnevni posao pronašao je u Petrovoj ulici lisnicu s više od 7.000 kn. Ispod automobila koji je upravo odlazio s parkirališnog mjesta, ugledao je novčanik, a unutra je pronašao nekoliko kreditnih kartica te većinu osobnih dokumenata.

Kontrolor je odmah odlučio vratiti lisnicu, a putem interneta saznao je adresu i telefonski broj osobe s osobne iskaznice, međutim, broj mobitela dotične gospođe bio je izvan funkcije. Nadalje, na naznačenoj adresi također nije mogao pronaći prezime i pristup stanu, ali tada je detaljnije pregledao sadržaj pronađenog novčanika, uočio odrezak pošte za plaćeni račun gdje je, uz ime i prezime, stajao i broj još jednog mobitela.

Džajkić je na kraju stupio u kontakt s vlasnicom novčanika koja je u prvom trenu bila ugodno iznenađena pa je kontroloru zahvalila i osjetila potrebu da tvrtki u kojoj Ivan radi, kao i novinarima, pošalje svoje impresije o njegovom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Iako niti moja obiteljska i financijska situacija nije baš laka, postavio sam se u situaciju u kojoj se nalazila gospođa Irena. Kako bi meni bilo da sam izgubio novčanik? Iako u današnje vrijeme mnogi misle samo na sebe, a često je među ljudima prisutna i pohlepa, osobno vjerujem da će se u životu svako dobro na neki način vratiti, makar i nekim drugim putem", prokomentirao je Ivan.

"Da sam pronašao i milijun kuna u svakom slučaju nađeno ne bih zadržao. Novac bih pošteno vratio vlasniku ili bih ga odnio na policiju. Vjerujem u poštenje i također se nadam da će moj primjer u budućnosti biti inspiracija i drugima kako treba postupiti u ovakvim ili sličnim situacijama", kaže Džajkić.

Gospođa Irena otvorenim se pismom zahvalila svom poštenom pronalazaču:

"Najdublje se zahvaljujem i ujedino pohvaljujem radnika Ivana Džajkića jer je tako skroman, pošten i vrlo velikog srca. Dužna sam mu do kraja života. Naime, Vaš dotični radnik, Ivan Džajkić, mi je pronašao novčanik i isti mi je vratio sa svim sadržajem. Pronašao ga je na području općine Maksimir. U današnje vrijeme, kada nema baš previše poštenih ljudi oko nas on je dokazao da ipak u našem društvu ima iskrenih, poštenih i dobrih ljudi. On je taj koji bi trebao služiti za primjer svima nama, jer neki od nas bi pokraj istog prošli ili ga samo ispraznili te negdje bacili. Ivan zaslužuje puno više od mojih riječi pohvale i hvale za učinjeno!!! Nije u novcima sve, mada su nam oni neophodni za život ali ovakvo poštenje je potrebno svima nama i ovim putem Ivana dižem u nebesa jer je moj dobročinitelj.

Zahvaljujem se i Vama svima iz Zagrebparkinga jer ste pošteni mada vas svi mi gledamo preko oka ali i vi kao i svi mi samo radite svoj posao. Hvala svima, a najviše Ivanu.

S poštovanjem, Irena M. "

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara