Nitko nije siguran: Proizveo pištolj koristeći dezodorans, baterije, časopis i sušilo za kosu

Nitko nije siguran: Proizveo pištolj koristeći dezodorans, baterije, časopis i sušilo za kosu

Foto: Terminal Cornnucopia

NAKON što se svijet uspaničio zbog 3D printera koji bi svima omogućio proizvodnju vlastitog oružja koje je nemoguće otkriti klasičnim detektorima metala, muškarac iz Tennesseeja pokazao je da je oružje moguće napraviti i koristite li samo proizvode koje možete pronaći u trgovinama na gotovo svakom aerodromu.

Naime, Evana Bootha, koji povremeno radi i kao stručnjak za sigurnost, mnogi već nazivaju "ludim znanstvenikom", a njegovi izumi mnoge su prestravili jer riječ je o oružju koje stvoreno uz pomoć sušila za kosu, konca za zube, časopisa i dezodoransa.


Na njegovoj stranici Terminal Cornucopia možete pronaći cijeli arsenal oružja, a mnogi njegov hobi nazivaju izuzetno opasnim jer potencijalnim teroristima daje upute kako stvoriti oružje. Ipak, on tvrdi kako je njegova namjera upozoriti ljude na opasnosti koje leže u naoko bezopasnim predmetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su ljudi oduvijek sumnjali da su ovakve stvari moguće, ali nitko si nije dao truda da takvo što napravi", rekao je Booth za Fast Company.

Booth je počeo eksperimentirati sa stvarima koje možete kupiti nakon što prođete sigurnosne pretrage na aerodromu, a tajna leži u baterijama koje su dostupne svima i mogu proizvesti dovoljno topline da dezodorans pretvore u municiju. Kombinirate li ove predmete sa sušilom za kosu i časopisom - imate pištolj. 

Kako bi prikupio novac za svoja istraživanja i zaštitio se od neželjene istrage, Booth je kontaktirao FBI i CIA prije nego je svoje eksperimente objavio na internetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara