Njega ne smeta što ima samo dvije noge: Mačak kojeg nesreća i bolest nisu nimalo omele

Njega ne smeta što ima samo dvije noge: Mačak kojeg nesreća i bolest nisu nimalo omele

Screenshot: Daily Mail

CAFFREY je crni perzijski mačak koji je s tri godine doživio svoju prvu nesreću.

Udario ga je automobil i morala mu je biti odstranjena lijeva stražnja noga. Ali, on se uskoro navikao tako živjeti, zahvaljujući uspješnim (i skupocjenim) operacijama (ukupno 3500 funti) unutar kojih se, osim amputacije, spašavala i prednja lijeva noga, koja je također nastradala u nesreći.

Idućih je deset godina tako živio, potpuno se prilagodivši nastaloj situaciji, sve dok mu prije četiri mjeseca nije otkrivena zloćudna izraslina na operiranoj prednjoj lijevoj nozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova vlasnica, 58-godišnja Sue Greaves, nije se mogla odlučiti za eutanaziju, a niti za kemoterapiju koja nije garantirala uspjeh, pa je tako ostala samo još jedna opcija: amputacija još jedne noge. I iako je njegov veterinar nakon četiri konzultacije naišao na negodovanje kolega koji su tvrdili da se mačak neće moći kretati i da mu život neće imati smisla, operacija je ipak izvedena.

A Caffrey im je svima vrlo brzo nakon toga pokazao da se može: unutar samo nekoliko dana nakon operacije postigao je gotovo savršenu ravnotežu, a poslije samo dva mjeseca vratio se u svoju standardnu "istraživačku" rutinu: trči po vrtu, igra se i najviše uživa provodeći vrijeme s osmogodišnjom susjedom Ashleigh Tyler, koja je uz njega bila čitavo vrijeme oporavka.

"Tko god ga vidi iznenađen je time što sve on može. Čini se kao da ga nimalo ne smeta činjenica da ima samo dvije noge", ispričala je Caffreyjeva vlasnica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara