Od Cadillaca do gitare: Izložba osobnih predmeta Elvisa Presleyja u Splitu

Od Cadillaca do gitare: Izložba osobnih predmeta Elvisa Presleyja u Splitu

Foto: PR fotografije, Joško Šupić/Cropix

LJETNA ponuda Hrvatske bogatija je za svjetsku atrakciju - jedinu izložbu osobnih predmeta Elvisa Presleya, koju turistička agencija Atlas dovodi u Split tijekom glavne turističke sezone - od 30. lipnja do 1. rujna. Izložba kreće iz Memphisa i obilazi svijet, a do sada je izazivala euforiju Elvisovih obožavatelja u velikim europskim gradovima. Razgledavanje više od stotinu dragocjenih predmeta posjetiteljima će približiti život Elvisa Presleya i ljudi oko njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priča o njegovom životu i sjajnom fascinantnom imanju Graceland u Memphisu bit će ispričana kroz predmete koji su utjecali na njegov život.

Njegov legendarni luksuzni automobil Cadillac, s 14-karatnim zlatnim ključem, legendarnu gitaru s povratničke turneje 1968. godine, policijsku značku s 32 dijamanta i bisera, ekskluzivne fotografije s imanja Graceland, poznatu karate odoru, mikrofon iz Sun Records studija iz 1954. godine. Zanimljivo je i kako neke od najvrjednijih eksponata osiguranje nakon zatvaranja izložbe svakodnevno odnosi na pohranu u sef.

Osim uvida u eksponate, posjetitelji će moći uživati u predstavljanju ekskluzivnih filmskih naslova, koje nudi "Elvis Kino Theater" na gornjem katu izložbenog prostora. Događanje se poklapa s 35. godišnjicom njegove smrti kada će se diljem svijeta održati proslave i tematska događanja njemu u čast. Kako bi se posjetitelji još dugo sjećali Splita i ove izložbe, moći će sa sobom ponijeti neki od atraktivnih suvenira iz Gift Shopa "Graceland". Fascinantan je i podatak da se vrijednost izložbenih eksponata Elvis Presley Museuma procjenjuje na 2,97 mil. eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara