Od međimurskih polja do Floride: Nezadovoljan stanjem u Hrvatskoj, preselio u SAD i postao vozač američkih filmskih zvijezda

Od međimurskih polja do Floride: Nezadovoljan stanjem u Hrvatskoj, preselio u SAD i postao vozač američkih filmskih zvijezda

Foto: eMeđimurje

IAKO mu je tek 26 godina Tomo Trstenjak iz Belice vjeruje da je ostvario svoj životni san.

Naime, Trstenjak je postao vozač filmskih zvijezda u Americi kamo ga je, kada je imao 20 godina, odveo njegov avanturistički duh i nezadovoljstvo životom mladih u Hrvatskoj.

Za eMeđimurje dao je i intervju u kojem opisuje svoja iskustva.

Tko je čovjek kojem danas svoj život u ruke povjeravaju filmske zvijezde?

Rođen sam u Čakovcu kao prvi sin petero djece obitelji Trstenjak s prebivalištem u Belici. Kao pravi Beličanec te kao većina mojih sumještana od malenih nogu radio sam s roditeljima u polju, gdje drugdje nego na uzgoju krumpira.

Maturirao sam 2005-te godine u TIOŠ-i stekavši zvanje profesionalnog vozača kamiona te nastavio radit u obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu - ispričao nam je put do svog prvog zvanja.

A kako ti se je približila Amerika?

Sasvim slučajno sam u travnju 2011. "upao" na interview u Sloveniji za posadu američkih putničkih brodova, da bi već sredinom kolovoza krenuo na put dug osam mjeseci sa vrlo skromnim znanjem engleskog jezika i s nekoliko stotina dolara u džepu.

Dolaskom na brod koji je bio stacioniran u državi Alabami, počelo je moje krstarenje po SAD-u (Alabama, New Orleans, Florida, New York), Mexico, Honduras, Belize, Kajmansko otočje, Bahami, Jamajka, Puerto Rico, Djevičanska otočja….

Tijekom tih osam mjeseci provedenih na brodu upoznao sam ljude različitih nacionalnosti i kulture, naučio komunicirati na engleskom jeziku. Kad sam mislio da sam dolaskom na brod učinio najveći korak u životu, povratkom u Hrvatsku sam se odlučio na još veći korak. A to je bio ostati i živjeti u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlaskom na drugi brod, sredinom 2012-e godine, izašao sam s broda na Manhattanu, New York. Potpuno sam u Americi, grad u kojem sam se našao bio je preskup za egzistenciju pa sam odlučio otići na Floridu, Daytona Beach. Tijekom boravka u Daytoni našao sam prvi posao kao prodavač majica i suvenira na motorijadama koje su se održavale po istočnom djelu SAD-a. Vozeći se od Floride do Winsconsina imao sam prilike mnogo toga vidjeti i upoznat.

Dolaskom zime nije više bilo motorijada, isto tako ni posla u kompaniji pa sam bio primoran ići dalje. Put me odveo na sjever SAD-a u grad Cleveland, Ohio. Tamo sam prvi put sreo i naše Hrvate koji su već godinama u SAD-u, zaposlio sam se u tvornici elektromotora. Novu godinu 2013-tu imao sam priliku dočekati u Chicagu. Zbog velikih hladnoća na sjeveru SAD-a vratio sam se nazad na Floridu, ovaj put u grad Tampa gdje boravim danas.

Zaposlio sam se u građevinskoj firmi koja se bavila montažom suhe gradnje. Nedugo zatim upoznao sam mog današnjeg poslodavca gospodina Dalibora Sušca, čovjeka hrvatskih korijena, koji se bavi s prijevozom biznismena i poznatih ličnosti kao što su Mrs. Serena Williams (profesionalna tenisačica), Mrs. Tyra Banks (američka glumica i pjevačica), Mrs. Nadja Swarovski (bogata austrijska nasljednica Swarovski industrije dijamanata).

Kompanija g. Sušca u svom voznom parku posjeduje luksuzne limuzine (Mercedes i Lincoln) i trenutno uspješno surađuje s Home Shopping Network kompanijom koja se bavi prodajom raznih proizvoda na televizijskom kanalu.

Tako da sam već na samom početku zaposlenja u struci kod gospodina Sušca bio u kontaktu s poznatim ljudima iz svijeta biznisa kao sto su kontraverzna Mrs. Iris Apfel (biznis žena i modni dizajner Bijele Kuće od doba predsjednika Trumana sve do Clintona), Mr. Martino Cartier i Mr. Jose Eber (stilisti frizura iz New Jerseyja i Beverly Hillsa), Mrs Mindy Grossman (biznis žena, direktorica Home Shopping Network-a i 89. žena u svijetu po moći).

Uspon je tekao dalje?

Početkom travnja 2014. godine u Tampi se najavljivala internacionalna primjera indijskih filmova mnogo poznatija kao Bollywood. Imao sam čast da budem privatan vozač poznate indijske filmske zvijezde Malaike Khan. Tokom dodjela nagrada upoznao sam i neke američke filmske zvijezde kao sto su John Travolta, Kevin Spacey i Stephen Baldwin. Taj događaj mnogo mi je značio za karijeru i budućnost.

A dalje?

Trenutno sebe još uvijek vidim u SAD-u gdje živim i radim, a možda ću i u bliskoj budućnosti posjetiti obitelj, rođake i prijatelje - rekao je o planovima i poručio: "Ovom prilikom šaljem vruće pozdrave s Floride braći Andreju, Ivanu, Karlu, sestri Anji, roditeljima Svjetlani i Tihomiru, svim Beličancima i Međimurcima. Živjeli jezero let!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara