Odlučio "napraviti" tisuću djece: To je najbolja stvar koju mogu učiniti za čovječanstvo

Foto: Shutterstock

JAPANAC osumnjičen da je otac najmanje petnaestoro surogat djece u Japanu, planirao je "napraviti" ukupno tisuću beba, piše The Japan Times.

Muškarac (24) rekao je da je želio "proizvesti" između stotinu i tisuću djece, tvrdi suosnivačica organizacije koja pruža surogat usluge.

"Najbolja stvar koju mogu učiniti za čovječanstvo je ostaviti mu što više djece", rekao je Japanac, a prenosi Mariam Kukunašvili iz New Life Global Network.

Dodala je da ga nije željela upoznati s još surogat majki, nego ga je prijavila japanskom veleposlanstvu i Interpolu.Tajlandska policija istražuje ga zbog moguće trgovine ljudima, pošto je utvrđeno da je prošle godine iz zemlje odveo tri bebe. U policiji kažu kako je analiza DNA pokazala da devet beba pronađenih prošloga tjedna u jednom stanu na Tajlandu ima istoga oca. O svakom djetetu brinula je različita dadilja.

Stan i dadilje bili su prijavljeni na ime Japanca koji je u međuvremenu napustio zemlju, kažu u policiji i dodaju da su bebe predane socijalnoj službi. Tajland je revidirao svoje zakone o surogat roditeljstvu nakon skandala u kojem je australski par ostavio bolesno dijete na Tajlandu.

Vlasti provjeravaju specijalizirane klinike diljem zemlje, ali žale se da rupe u zakonu otežavaju istraživanje sumnjivih slučajeva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara