Oliveru Frljiću nagrada za borbu protiv poricanja genocida

Screenshot: HRT

HRVATSKI redatelj, odnedavno intendant HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, Oliver Frljić dobitnik je međunarodne nagrade za borbu protiv poricanja genocida koju dodjeljuje udruga Prijedorčanki "Izvor", a koja će mu biti uručena u utorak na večer u bivšem logoru u Trnopolju.

U objašnjenju razloga za dodjelu priznanja Frljiću navodi se njegova angažiranost za rasvjetljivanje činjenica i odgovornosti za zločine počinjene u ratovima u bivšoj Jugoslaviji, kao što je bio slučaj ubojstva obitelji Zec u Zagrebu 1991. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Udruga iz Prijedora osnovala je međunarodnu nagradu za borbu protiv poricanja genocida, kako bi skrenula pozornost na doprinos pojedinaca i organizacija u borbi protiv nijekanja zločina, a posebice genocida.

Prošlogodišnje dobitnice te nagrade bile su aktivistice udruge "Žene u crnom", a 2012. nagradu je osvojio Ed Vulliamy, bivši reporter britanskog Guardiana i Observera, koji je bio u skupini novinara koji su u ljeto 1992. godine svjetskoj javnosti otkrili postojanje prijedorskih logora smrti koje su osnovale postrojbe bosanskih Srba.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara