On je odlučio okončati svoj život, iako su ga supruga i kćeri molile da to ne napravi

On je odlučio okončati svoj život, iako su ga supruga i kćeri molile da to ne napravi

Foto: Facebook

OTAC troje djece, 54-godišnji Jeffrey Spector, ubio se u švicarskoj klinici Dignitas unatoč tomu što su ga njegova supruga i djeca molili da to ne napravi.

On je vjerovao da je njegova smrt "najbolja za njih", a odlučio je prekinuti život jer se bojao da će zbog tumora na kralježnici koji je bio "tempirana bomba" ostati paraliziran. Nije želio biti na teret svojoj obitelji.

Nakon posljednjeg obroka s voljenima u četvrtak navečer, u petak je preminuo. Šest godina se borio s tumorom, živeći u stalnom iščekivanju paralize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo nekoliko sati prije svoje smrti kazao je: "Moja se obitelj ne slaže s mojom odlukom, ali ja vjerujem da je ovo najbolje za njih. Prijatelji i veći dio obitelji tražio me da to ne napravim. Umjesto da odem prekasno, ja ću preduhitriti bolest. Nazivam ovo najmanje najgorom opcijom. Radim ono što mislim da je u najboljem dugoročnom interesu moje obitelji, oni se s time naravno ne slažu, ali prihvaćaju moje mišljenje".

Iako su se supruga i kćeri nadale da će ga uvjeriti da ne ode u Švicarsku, nakon što je on odluku ipak sproveo u djelo, poručile su: "Kao obitelj smo ga podržavali i poštivali njegovu poruku 100 posto". "Iako smo u stanju neopisive tuge i jako nam nedostaje Jeffrey, prepoznajemo da je on sad miran i napokon bez straha koji ga okruživao posljednjih tjedana života. Okončao je svoj život dostojanstveno i uz kontrolu, što mu je bila velika želja", stoji u izjavi za medije.

Asistiranje u samoubojstvu ilegalno je u Velikoj Britaniji pa je ovaj slučaj i Spectorov odlazak u Švicarsku ponovo otvorio debatu o temi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara