Ona zna recept za brzu (ali ilegalnu) zaradu: Ukrala preko pet milijuna dolara od neprofitne udruge za koju je radila

Ona zna recept za brzu (ali ilegalnu) zaradu: Ukrala preko pet milijuna dolara od neprofitne udruge za koju je radila

Sreenshot: YouTube

EPHONIA GREEN radila je kao administrativna pomoćnica u neprofitnoj Udruzi američkih medicinskih fakulteta, a usputno je vodila i svoj salon vjenčanica.

Godišnje je u Udruzi zarađivala oko 56 tisuća dolara, a neke od svojih vjenčanica donirala je budućim suprugama američkih vojnika. Bila je po svemu uzorna građanka i poštena radnica.

No, nedavno se doznalo kako nije sve tako prekrasno u vezi s 44-godišnjom Green. Ona je, naime, optužena za jednu od najvećih pronevjera novca u neprofitnim organizacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom godina "zaradila" je 5,1 milijun dolara na relativno jednostavan način; registrirala je lažne tvrtke, a imena koja im je dodjeljivala bila su vrlo slična imenima onih tvrtki s kojima je Udruga često poslovala i surađivala. Zatim je pisala fakture, a budući da je imala pristup glavnom financijskom sustavu Udruge, odobrenje je uvijek dobivala.

Izmjenjivala bi samo dva do tri slova na fakturama te ih zatim slala sebi umjesto pravim suradnicima Udruge. Godinama nitko nije primjećivao kakvom se ilegalnom aktivnošću Ephonia zapravo bavi.

Otkrivena je kad je napokon jedna banka odbila proslijediti uplatu u iznosu od 113 tisuća dolara zbog krivog broja fakture, a odmah potom obavijestili su Udrugu koja je pokrenula istražni postupak.

Predsjednik Udruge američkih medicinskih fakulteta izrazio je duboko razočaranje čitavog kolektiva zbog malverzacije koju je provela njihova kolegica jer nitko od osobe poput nje tako nešto nikad nije očekivao, piše Washington Post.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara