Onaj tko dobije ovaj posao imat će najbolju titulu na svijetu

Foto: Shutterstock

DOSAD smo u nekoliko navrata imali priliku svjedočiti ponudama koje su se velikodušno kitile titulom najboljeg posla na svijetu.

Posao iz snova za avanturiste, posao iz snova za "ljenjivce", posao iz snova za one koji obožavaju luksuz, samo su neki od njih. Ipak, čini se da je napokon objavljen natječaj za stvarni najbolji posao na svijetu, ako zbog ničeg drugoga, onda zbog titule koju će osoba nositi i činjenice da uključuje rad s najomiljenijom namirnicom na svijetu - čokoladom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sveučilište Cambridge u potrazi je za nekim tko će postati prvi "doktor čokolade" na svijetu, piše Independent. Odsjek za kemijski inženjering i biotehnologiju traži istraživača koji će se pridružiti njihovom timu u siječnju 2015. U pitanju je u plaćena tri i pol godišnja školarina unutar koje će kandidat raditi s mentorima koji imaju "iznimno iskustvo u izučavanju mekih krutih tvari", stoji u priopćenju. "Pretežno eksperimentalni" projekt traži od istraživača da otkrije načine na koje čokolada može ostati čvrsta i zadržati kvalitetu u toplim uvjetima.

Kandidat treba posjedovati dobro znanje matematike te dobar prosjek ocjena s fakulteta na kojem je slušao fiziku, kemiju, znanost o materijalima u posljednje četiri godine. Ako vas zanimaju daljnji detalji o prijavi, provjerite ih ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara