Orao zgrabio bebu: Konačno potvrđeno da je snimka lažna

Screenshot: YouTube

VIDEO koji je u manje od 24 sata skupio gotovo pola milijuna gledanja, zaintrigirao je mnoge koji su pokušali zaključiti radi li se o montaži ili nečem što se stvarno dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na videu naslova "Golden Eagle Snatches Kid", možemo vidjeti surog orla kako u niskom letu grabi bebu i pokušava s njom odletjeti. Sve se, navodno, odigralo u Montrealu, a mnogi su, pogledavši video, zaključili kako mora biti riječ o namještaljci.

Jedan od komentara je: "Radim na specijalnih efektima više od 15 godina i uvjeren sam da je ovo montaža. Let na 0:10 izgleda kao jeftini CGI".

Prema National Geographicu, suri orlovi najveće su ptice u sjevernoj Americi, a svoju lovinu napadaju brzinom od gotovo 250 kilometara na sat. Navode i da te ptice uglavnom pokušavaju napasti zečeve i vjeverice, ali gotovo nikada djecu.

No, video koji je zaintrigirao mnoge, ipak je lažan. Naime, prema pisanju portala Gawker, radi se samo o psini polaznika škole za animaciju i dizajn u Montrealu.

"Video 'Golden Eagle Snatches Kid' djelo je Normanda Archambaulta, Loica Mireaulta i Felixa Marquisa-Poulina koji se inače bave 3D animacijom", tvrdi se na stranicama škole.

Ipak, čini se kako ljudima i nije previše stalo do autentičnosti ovog videa, jer ga je dosad pogledalo više od dva milijuna korisnika YouTube-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara