Organizatori Ultre odgovorili na kritike: Infrastruktura je nedostatna, moramo nastaviti s ulaganjima

Organizatori Ultre odgovorili na kritike:  Infrastruktura je nedostatna, moramo nastaviti s ulaganjima

Foto: Facebook/Press

PROŠLOG tjedna u Splitu je započeo najveći elektronski festival na ovim prostorima, Ultra Europe. U grad su se sa svih strana slili posjetitelji iz cijelog svijeta, a Split je nakratko postao top destinacija za sve partijanere željne dobrog provoda.

Međutim, nakon početnih euforičnih dojmova počeli su se javljati i gosti festivala koji su službenu Facebook stranicu preplavili ogorčenim komentarima.

Među njima je velik broj inozemnih posjetitelja, a oni redom tvrde da je jedino što na festivalu valja - glazba, dok se istovremeno žale na gužve na ulazima, neadekvatan broj medicinskog osoblja, neodgovorno osoblje na šankovima, probleme s narukvicama za kupovinu hrane i piće, probleme sa sanitarijama.

Organizatori festivala odgovorili su na upit Index.hr-a, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Festival Ultra Europe trenutno je najveće događanje u Hrvatskoj, koje je okupilo više od 120.000 posjetitelja tijekom tri dana trajanja festivala u Splitu. Kod takvih masovnih događanja gotovo je nemoguće u potpunosti otkloniti sve poteškoće, a i posjetitelji koji redovito posjećuju festivale znaju da su gužve često neizbježne, posebno prvi dan kad svi moraju zamijeniti ulaznice za festivalske narukvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već tijekom ostalih dana se gužve smanjuju jer posjetitelji dolaze u različita vremena i ne moraju se zaustavljati na ulazu, osim tijekom obvezne sigurnosne kontrole.

Tako što se osiguranja na ulazu tiče, možemo potvrditi da smo zadovoljni s poslom koji su obavile službe jer sigurnost posjetitelja nije ni u jednom trenu bila upitna.

No, iako smo u pretprodaji zabilježili odlične rezultate, iznenadio nas je zaista rekordan interes posjetitelja za festival pa smo se morali prilagođavati na licu mjesta i iz tog je razloga dolazilo do razdoblja gužvi.

Što se wc-a tiče, mi smo sa strane organizatora osigurali onaj broj sanitarnih jedinica, koji je, u kombinaciji sa stadionskom infrastrukturom trebao biti dostatan za sve posjetitelje festivala, s obzirom na to da se stadionski wc-i koriste i za vrijeme trajanja utakmica koje također okupljaju velik broj ljudi. Nažalost, pokazalo se da je ta infrastruktura nedostatna i jasno na ukazala na to da ćemo morati nastaviti s ulaganjima u lokaciju kako bismo ju doveli od razine standarda na koji su navikli posjetitelji festivala Ultra.

Novost ovogodišnjeg izdanja je i beskontaktno plaćanje, i možemo potvrditi kako smo zadovoljni kako je jedna takva novina prošla u praksi, na događanju s više od 120.000 ljudi. Naime, Ultra Europe je jedan od prvih festivala u Hrvatskoj trenutno koji je uveo 100 % beskontaktno plaćanje, a činjenica da smo primili samo 1.5 posto pritužbi na poteškoće s plaćanjem narukvicama daje nam za pravo tvrditi da je inicijativa uspjela.

Posjetiteljima već sad obećavamo da ćemo sljedeće godine pripremiti još bolje i veće festivalsko izdanje, a u suradnji s partnerima i lokalnom zajednicom ćemo odmah početi raditi na poboljšanju infrastrukture i festivalske ponude. Drago nam je što je interes za festival Ultra Europe ove godine bio 30 posto veći nego prošle i vjerujemo kako ćemo s pozitivnim trendom rasta nastaviti u sljedeće godine."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara