Osvojite ulaznice za mjuzikl "Orašar", novu Božićnu bajku Teatra Aplauz

Foto: Press

KAZALIŠNA scena u sklopu Produkcije kulture Aplauz uskoro postaje prava bajka.

Teatar Aplauz priprema veliko iznenađenje za ljubitelje kazališta: mjuzikl "Orašar", pravu Božićnu čaroliju.

Mladi entuzijasti, ujedno i osnivači ovog Teatra, Lana Blaće i Marko Juraga, ovu poznatu omiljenu bajku ispričat će kroz čaroliju mjuzikla i ponuditi publici već poznatu priču, no odjenutu u novo ruho. 

Mjuzikl "Orašar" u potpunosti je hrvatski proizvod. Autori teksta, stihova i glazbe su Lana Blaće i Marko Juraga, koji je i redatelj predstave. Uz njih, autorski tim obuhvaća niz domaćih međunarodno priznatih umjetnika kao što su mentorica Vesna Butorac-Blaće, Slavko Juraga, Lana Blaće, Matko Knešaurek, Jasna Jozić, Goran Malus, Ivan Đuričić i Romano Nikolić, a s 30 izvođača na sceni ovaj je mjuzikl zasigurno jedan od najvećih, ako ne i najveći privatni kazališni projekt u Hrvatskoj.

Već godinama Aplauz Teatar vode Lana Blaće i Marko Juraga, kao umjetnički voditelji. Lana je iznimno talentirana pjevačica koja se tijekom godina dokazala i kao izuzetna glumica, što dokazuju i mnoge odlične kritike i nominacija za ulogu Elizabeth u "Djevojčici sa žigicama".

Marko Juraga je kazališni redatelj koji je svoj put vrlo rano počeo usmjeravati prema glazbeno-scenskim djelima.

No, najveća čarolija dolazi kad rade zajedno; zajedno potpisuju više projekata, a kruna dosadašnjeg rada je upravo mjuzikl "Orašar".

Teatar Aplauz do sada je poznat kazališnoj publici po mjuziklu Marka Jurage "Tuđe pjesme, moji snovi ", rađenog u koprodukciji s kazalištem Komedija, svjetskoj hit komediji Yasmine Reze "Art" (za koju je Slavko Juraga nagrađen kao najbolji glumac) te operom jednočinkom J. Haydna "Ljekarnik".

Budući da su upravo mjuzikli njihova neskrivena ljubav svakako valja spomenuti i mjuzikl za djecu, H. C. Andersena i Marka Jurage, "Djevojčica sa žigicama" koji je oduševio zagrebačku publiku.

Njihov kreativni rad prepoznala je i struka pa rado navode nagradu Hrvatskog Glumišta koju je osvojio 2013. godine Romano Nikolić za ulogu u predstavi “Djevojčica sa žigicama”, a taj mjuzikl imao je još dvije iznimno važne nominacije; Lana Blaće za glavnu ulogu, te predstava u cjelini.

Priča E. T. A. Hoffmanna, koja je poslužila kao predložak za mjuzikl "Orašar", izuzetno je topla i otkriva prekrasnu bajku o odrastanju, obitelji i snovima te će zasigurno oduševiti ljubitelje kazališta i mjuzikla te ih odvesti u svijet mašte i sanjarenja. 

Premijera mjuzikla "Orašar" održat će se u Produkciji kulture Aplauz (bivše kino Mosor), u Zvonimirovoj 67, 30. studenog u 18 sati, a mjuzikl će se moći pogledati do 23. prosinca.

Sve termine prikazivanja možete pronaći na www.aplauz-teatar.hr. Ulaznice je moguće kupiti putem portala ulaznice.hr ili na blagajni kazališta.

Za čitatelje Indexa pripremili smo 3x2 karte, a sve što trebate učiniti je biti brzi i poslati svoje podatke (ime, prezime, e-mail i broj telefona) na index.nagrada@gmail.com s naslovom
"Mjuzikl Orašar". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara