Otac ipak donirao jetru jednoj blizanki, nastavlja se potraga za donatorom za drugu

Otac ipak donirao jetru jednoj blizanki, nastavlja se potraga za donatorom za drugu

Foto: Facebook

PRIJE nekoliko tjedana svijet je obišla vijest o Michaelu Wagneru, ocu koji se našao pred stravičnom dvojbom - dio svoje jetre mogao je donirati samo jednom djetetu, a obje njegove blizanke su smrtno bolesne i trebaju transplantaciju.

Kanađanin iz Ontarija nedavno je otkrio da se kao donor podudara s obje trogodišnje kćeri Binh i Phuoc, ali nažalost može spasiti samo jednu.

On i supruga Johanne djevojčice su posvojili u vijetnamskom sirotištu kad su imale 18 mjeseci.

Obje imaju Alagille sindrom -  rijedak genetski poremećaj koji zahvaća jetru, srce, kosti, oči i bubrege. Njihova funkcija jetre se sve više smanjuje i transplantacija je bila neophodna.

Ipak, liječnici su Wagnera na kraju savjetovali da dio jetre donira Phuoc, budući da je njoj operacija bila hitnija. Oboje su bili na operaciji 10. veljače i trenutno su u oporavku, a dosad je sve dobro prošlo, piše Daily Mail.

Pet dana nakon operacije, obitelj je objavila dirljiv video trenutka u kojem se otac i kćer ponovo susreću u bolničkoj sobi nakon operacije. Wagnerova supruga je objavila i fotografije dirljivog susreta, ali i obavijestila sve koje su voljni pomoći da se nastavlja njihova potraga za donatorom za Binh.

 


"Teško je vjerovati da smo prošli prvi tjedan. Michael je još uvijek u bolnici, Phuoc još uvijek prima morfij, a mama se drži na velikim dozama kave. Michael još uvijek osjeća boli, ali uspio je posjetiti svoju djevojčicu dva dana zaredom", napisala je.

Potraga za donorom preko društvenih mreža bila je uspješna, tvrdi glasnogovornik bolnice u Torontu. Prošli tjedan primili su 400 prijava ljudi koji se nude kao donori za Binh i svi se sad nadaju da će se donor pronaći u narednim danima ili tjednima.

Inače, Wagnerovi su već imali sedmero svoje djece kad su odlučili posvojiti Binh i Phuoc. "Kad smo ih vidjeli u sirotištu, bili smo šokirani. Imale su svaka po četiri kilograma u dobi od 18 mjeseci", kazala je gđa. Wagner i dodala: "Ali sve bismo prošli ponovo. Naučile su nas otvorenosti, našu su djecu naučile kako dijeliti i kako biti otvoren. Sve je skupa bio jedan divni kaos". 
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara