Otišao za svojom gazdaricom: Uginuo pas koji je svakog dana posjećivao crkvu pokojne vlasnice

Otišao za svojom gazdaricom: Uginuo pas koji je svakog dana posjećivao crkvu pokojne vlasnice

Foto: Facebook

TOMMY, mješanac koji je prije mjesec dana dirnuo svijet demonstracijom vjernosti prema svojoj pokojnoj vlasnici, uginuo je ovog utorka, javljaju talijanski mediji.

Vijest o njegovoj smrti na stranici na Facebooku objavio je sin pokojne Tommyjeve gazdarice Marije Lochi (koja je osim o njemu brinula i o 13 drugih nezbrinutih pasa). On je pritom napisao: "Nažalost, moram s vama podijeliti tužnu vijest. Tommy više nije s nama. Danas u 15:45 zauvijek je zaspao nakon što mu je stalo srce. Počivaj u miru dragi prijatelju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Tommy je svakog dana od studenog, kad je umrla njegova vlasnica, dolazio u crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u selu San Donaci. Kretao bi prema crkvi svakog poslijepodneva kad začuje crkvena zvona, kao što je to godinama radio dok je njegova vlasnica još bila živa. Prisustvovao je i pogrebu, prateći lijes čitavim putem, a njegova je odanost toliko dirnula mještane da su ga svi zajedno na neki način posvojili te ga redovito hranili i dozvolili mu da spava u natkrivenom dijelu crkvenog dvorišta.

Imao je 13 godina.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara