Otkrio "Rusa u sebi" i pretjerao: Glumac upoznao svoju novu domovinu i družio se s čečenskim diktatorom

Foto: AFP

NAKON što su ga u domovinu optužili za izdaju jer je zbog visokog poreza na milijunaše napustio zemlju i zatražio ruskog državljanstvo, 64-godišnji glumac Gerard Depardieu odlučio je pokazati svoju privrženost novim domaćinima velikom turnejom koju su strani mediji istog trena nazvali sramotnom.

Ono što je započelo kao smiješni cirkus koji je uključivao druženje s Putinom, prežderavanje, opijanje i paradiranje gradom poput kralja, završilo je njegovim druženjem s čečenskim diktatorom Ramazanom Kadyrovim koji je glumca počastio raskošnim objedom, a Depardieu je to prihvatio iako je znao da je njegov domaćin optužen za teška kršenja ljudskih prava.Glumac je novi dom pronašao u Saransku, gradu od 300 tisuća stanovnika 600 kilometara udaljenom od Moskve.

I dok su ga domovini prozvali izdajnikom, u Rusiji je dočekan kao "narodni heroj" i uživa veliku popularnost među stanovništvom. Naravno, Depardieu im nije ostao dužan pa je prvom prilikom istakao da su njegovi korijeni ruski i da je dio loze Yemelyana Pugacheva, seljaka koji je postao car, a i sam je rekao: "Ja sam seljak i želim biti car Saranska".

Međutim, neki ga u Rusiji već nazivaju "alatom predsjednika Putina" i najobičnijom žrtvom spina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara