Ovako je izgledao život braće koja su godinama živjela zaključana u stanu usred New Yorka

Ovako je izgledao život braće koja su godinama živjela zaključana u stanu usred New Yorka

Screenshot: YouTube

SJEĆATE li se priče o braći koja su godinama živjela zaključana u stanu u New Yorku, a sve što su znali učili su iz filmova?

O toj istoj braći snimljen je film "The Wolfpack" koji je prikazan na Sundanceu, a sad smo napokon dobili priliku vidjeti i njegov trailer te tako malo pobliže dobiti uvid u život koji su ova djeca vodila (i još uvijek vode).

Podsjetimo, braća Angulo (Bhagavan, 23, blizanci Govinda i Narayana, 22, Mukunda, 20, Krisna, 18, Jagadesh, 17) i njihova sestra Visnu živjeli su sa svojim roditeljima od socijalne skrbi u stanu na Manhattanu. Njihov otac Oscar stan je držao zaključanim i nitko osim njega nije imao ključ.

Svu djecu kod kuće je školovala majka, a sve što su naučili o vanjskom svijetu, barem su tako mislili, saznali su iz filmova. A njihovu priču u film "The Wolfpack" uobličila je redateljica Crystal Moselle i za njega na Sundanceu osvojila veliku nagradu žirija. Šestero braće i njihova majka Susanne također su se pojavili na premijeri, ali na nju su stigli bez Visnu, koja je najstarija od sve djece, i koja boluje od psihičkog poremećaja.

Moselle je za priču saznala 2010. godine kad je upoznala braću prilikom rijetkog bijega u vanjski svijet. Kad ih prvi put vidjela imala je osjećaj kao da hodaju u "čoporu", a oči su skrivali sunčanim naočalama. Bio je to izgled inspiriran njihovim omiljenim filmom "Reservoir Dogs".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećala sam se kao da sam otkrila zaboravljeno pleme, osim što nije bilo s ruba svijeta već s ulica Manhattana", ispričala je. Nakon tog prvog susreta Moselle se polako sprijateljila s dječacima, polako zadobila njihovo povjerenje, te su je pozvali u njihov svijet, odnosno stan, kamo je ona sa sobom ponijela kameru. Kazala je da joj se majka, Susanne Angulo, polako otvorila te joj oca Oscara opisala kao "vrtoglavu vožnju".

Braća su se najčešće zabavljala uprizorujući svoje omiljene filmove - radove Quentina Tarantina, Christophera Nolana i Martina Scorseseja. Kažu da su pogledali otprilike 5000 filmova u ovom nevjerojatnom zatočeništvu.

Prema pisanju Timesa, socijalna služba se uplela u slučaj, nakon čega su djeca odlazila na razgovore kod psihijatra. U filmu ih se može vidjeti kako se svi redom bore s ogorčenosti koju osjećaju prema ocu koji ih je natjerao na ovakav život. Ipak, šestero od sedmero još uvijek živi u istom stanu - samo je 22-godišnji Govinda otišao od kuće.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara