Ovisnik o rekordima: Njujorčanin drži čak 137 Guinnessovih rekorda, sad obara vlastiti

Screenshot: YouTube

NJUJORČANIN koji drži čak 137 Guinnessovih rekorda, uključujući i onog za osobu s najviše svjetskih rekorda, sad planira oboriti jedan od svojih vlastitih rekorda - onaj u preskakanju užeta pod vodom. Kako prenose američki mediji, 57-godišnji Ashrita Furman ovog će tjedna u akvariju u Brazilu pokušati u sat vremena, opremljen svom ronilačkom opremom, preskočiti preko užeta više od 900 puta.

Zanimljivo je da je Furman rođen iste godine kad je utemeljena Guinnessova knjiga rekorda - 1954. Iako ga je kao dijete knjiga rekorda fascinirala, nikad nije mislio da bi i sam mogao oboriti neki rekord. No, to se promijenilo nakon što se 1970. godine zainteresirao za duhovnost i upoznao indijskog duhovnog učitelja Srija Chinmoya, koji je pobudio njegov natjecateljski duh. Svoje pravo ime Keith tad je Furman promijenio u Ashrita, što na sanskrtu znači "pod božjom zaštitom".

Prvi rekord službeno je oborio 1979. godine. Dosad je obarao rekorde na sedam kontinenata i u više od 30 zemalja. Oborio ih je do sad 384, a trenutno drži njih 137. Među rekordima koje drži su i zabavni poput najviše čučnjeva napravljenih u minuti na Eiffelovom tornju ili najdužeg hopsanja na lopti po Kineskom zidu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara