Ovo su internetske zvijezde kojih se nećete sjećati za deset godina

Foto: Facebook

 

KONCEPT internet celebrityja je relativno nov, a pojavio se zahvaljujući društvenim mrežama.

 

Facebook, YouTube i Twitter su pretvorili mnoge obične ljude u prave zvijezde ili su postojeće umjetnike napravili poznatima većem broju ljudi.

 

Isto tako, mnogi su zaokupili pažnju javnosti baš zbog svog nedostatka talenta, slučajnosti ili zbog činjenice da su jednostavno čudni. 

 

Ipak, sve što naglo počne naglo i završi te vam tako donosimo pregled najvećih internetskih zvijezda kojih se za deset godina sigurno nećete sjećati, po izboru Complexa. 

 

1. Rebecca Black

 

 

Njezina pjesma "Friday" je proglašena jednom od najgorih u povijesti, zbog njezinog očajnog pjevanja, lošeg teksta i nespretno napravljenog video spota. 

 

2. PSY 

 

 

Hit pjesma "Gangnam Style" je postala prvi video u povijesti YouTubea s više od milijardu pogleda, a slavu može zahvaliti isključivo činjenici da je na korejskom i da je spot u najmanju ruku neobičan. Upravo zbog toga se počela širiti po društvenim mrežama, a ostalo je povijest.

 

3. Grumpy Cat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

Internet obožava mačke a Grumpy Cat je njegova najsjajnija zvijezda. Zbog svoje specifične tjelesne građe, Tard (kako se inače zove) djeluje vječno zlovoljno i namrgođeno. 

 

4.  Carly Rae Jepsen

 

 

"Call Me Maybe" je definition bio hit ljeta 2012., a inspirirao je i mnoge parodije. Ipak, mlada Kanađanka svojim ostalim singlovima nije uspjela postići sličan uspjeh a njezin album je prošao prilično nezapaženo. 

 

5. Gotye

 

 

Neobična balada "Somebody That I Used To Know" je doslovce potukla sve ljestvice i vrtjela se do iznemoglosti na svim radijskim postajama. Wouter De Backer, poznatiji kao Gotye, nakon toga nije izbacio niti jedan novi singl.

 

6. Sweet Brown

 

 

Sweet Brown se pojavila u vijestima kada je dala komentar na požar koji je zahvatio njezinu zgradu. Njezin karakterističan glas je remiksiran i od njega je napravljena pjesma, nazvana po frazi kojom je opisala požar: "Ain't nobody got time for that!" ("Nitko nema vremena za to").

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara