Pazite što pričate o skupocjenim satovima: Rolex od talijanskih političara traži ispriku

Pazite što pričate o skupocjenim satovima: Rolex od talijanskih političara traži ispriku

Foto: Press

PROIZVOĐAČ luksuznih satova Rolex zatražio je u srijedu ispriku od talijanskog premijera i ministra unutarnjih poslova zbog izjave da su nasilni prosvjednici koji su prošli tjedan devastirali dijelove Milana bili "bogata razmažena derišta s Rolexima".

Kompanija je zauzela cijele stranice u velikim nacionalnim dnevnim novinama kako bi spriječila ocrnjivanje sjajne slike Rolexa koji sponzorira velike sportske događaje, a izdašnu je svotu dao i za milansku slavnu operu La Scala.

U obraćanju parlamentu o prosvjedima koji su izbili povodom otvaranja EXPO-a u Milanu, ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano kazao je da je "na ulicama vidio gadove u hudicama kao i bogata, razmažena derišta s Rolexima".

Direktor Rolexa za Italiju Gianpaolo Marini napisao je u otvorenom pismu novinama da je niska kvaliteta fotografija ostavila vrlo visoku sumnju u to da prosvjednici zaista nose Rolexe te da se ne može reći, ako i imaju satove te marke, radi li se o jeftinim kopijama koje se mogu kupiti na talijanskim ulicama.

Marini je osudio i neprihvatljivo povezivanje slike Rolexa s uništavanjem u Milanu i sa svijetom nasilja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara