Petnaest nezaboravnih mjeseci: U Bosni su mi prijetili oružjem, opljačkali su me i vozio sam kroz monsun

Foto: Twitter

IMRAN MUGHAL nedavno se vratio s 15 mjeseci dugog putovanja svijetom. No, za razliku od mnogih drugih, on je na svoje putovanje krenuo biciklom.

U tom je periodu posjetio 33 zemlje, a domaćim čitateljima zanimljivo je spomenuti da je na svom putovanju posjetio i Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Bosnu gdje je doživio jedno od najstrašnijih iskustava.

Slovenija, blizu granice s Hrvatskom

Naime, iako se u Australiji susreo sa smrtonosnim paucima, a u Indoneziji bio prisiljen voziti bicikl kroz najgori monsun, Imran tvrdi da je najviše straha pretrpio u Bosni.

Naime u Bosni je tražio mjesto za kampiranje i pronašao napuštenu kuću u kojoj se odlučio smjestiti preko noći. U tom trenutku u kuću je upao naoružani nepoznati muškarac koji ga je odlučio otjerati.

Završio je ispred kuće, na koljenima, s rukama iza glave i pištoljem uperenim u glavu.

Na svu sreću, muškarac je shvatio da je bezopasan i pustio ga.

Bosna

Iako to nije jedino loše iskustvo s putovanja (u Iranu je opljačkan), tvrdi da bi ponovno učinio isto: "Ne mogu vjerovati što sam sve vidio i iskusio. U 15 mjeseci proživio sam cijeli jedan život. Ponosan sam na sebe jer sam ostvario svoj san i ono što sam nakon svega naučio jest da je svijet načelno dobro mjesto i da je naći se u uistinu opasnoj situaciji prava rijetkost".

Na putovanje se odlučio nakon što je dobio otkaz, a svu je otpremninu odlučio potrošiti na putovanje. Međutim, njegovo bicikliranje imalo je i humanitarnu crtu pa je istovremeno skupio tisuće funti za "Charity: Water".

"Kotači su se prestali okretati i sad se mogu usredotočiti na prikupljanje novca i radovati se budućnosti znajući da je sve moguće", zaključuje Imran.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara