Pjerino Bebić o najmlađoj počasnoj gošći: Ovo nije promocija već jedno veliko hvarsko hvala Beyonce

Pjerino Bebić o najmlađoj počasnoj gošći: Ovo nije promocija već jedno veliko hvarsko hvala Beyonce

Foto: Tumblr/Index

NAKON što se u medijima pojavila priča o gradonačelniku Hvara koji je malenu Blue Ivy, kćerkicu popularnih roditelja Beyonce i Jay-Z-a, proglasio počasnom gošćom, popričali smo s Pjerinom Bebićem koji nam je objasnio što ga je uopće navelo na ovaj potez, kakve su reakcije i je li popularni par odgovorio na njegovo pismo.

"Lani kada su bili ovdje, sama je Beyonce izjavila da je malu nazvala po jednom grmu s Hvara, a kako smo mi mala lokalna zajednica, mislim da je najmanje što sam kao prvi među jednakima mogao učiniti jest da tu djevojčicu proglasim počasnom gošćom. I drago mi je da je dijete nazvala po nekim prirodnim vrijednostima koje ovdje cijenimo i smatram da je to jedna lijepa priča bez obzira na to radilo se o Beyonce ili nekom drugom", rekao je za Index Pjerino Bebić.Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To je nešto što pronosi priču o Hvaru i nešto što će se spominjati svaki puta kada je netko upita kako je dobila ime. Na posljetku, sam njen dolazak je dovoljna reklama. Međutim, nisam o tome razmišljao kao o promociji na nekom globalnom nivou već isključivo kao o zahvali pa sam s tim ciljem i uputio pismo njihovoj obitelji da to primili na znanje. I bilo bi mi drago da ponovno dođu, a ovo im je jedno veliko hvarsko, hrvatsko i dalmatinsko hvala. U svakom slučaju, to je rijedak primjer u svijetu", objasnio je svoje namjere gradonačelnik Hvara. 

"Još nismo dobili reakciju pjevačice i njenih predstavnika. Hoće li se odazvati ili ne, to ne znam, ali informaciju će dobiti ili je već dobila", dodao je.

"Reakcije koje sam dobio preko mailova i Facebooka pozitivne su, ali pretpostavljam da će biti i onih koji će reći da nam ovo nije trebalo. To je izraz poštovanja naše male zajednice kada netko globalno poznat izjavi da je kćer nazvao prema grmu s Hvara. Međutim, treba biti svjestan i toga da cijeli taj događaj nije ništa posebno. Zahvaljujem se medijima koji su to popratili, a drago mi je i da su mnogi hrvatski nogometaši nakon Eura došli u Hvar", za kraj je rekao gradonačelnik Bebić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara