Plemenita odluka koja će im spasiti život: Indijska policija obučavat će pse lutalice

Screenshot: YouTube

BROJNI psi lutalice s ulica New Delhija uskoro će postati policijski psi nakon odluke gradskih otaca da jedan dio napuštenih gradskih četveronožaca prođe policijsku obuku.

Stanovnici glavnoga indijskog grada odavno imaju dobar običaj udomljavanja pasa lutalica, no prvi su put nešto slično odlučile učiniti i gradske vlasti.

"Obučavat ćemo ih u gradu gdje će kasnije i 'raditi'. Ova će inicijativa riješiti dva problema odjedanput - smanjit će se broj pasa lutalica na ulicama glavnoga grada te se istodobno omogućiti veća sigurnost građana", rekao je za list The Hindu jedan od dužnosnika gradskih vlasti.

Po zadnjim statističkim podacima iz 2009. na ulicama New Delhija je bilo više od 260.000 pasa lutalica, među kojima su mnogi izgladnjeli i agresivni.

Zakonom iz 2001. država je zabranila ubijanje pasa lutalica pa se njihov broj otad uvišestručio. Unatoč kampanjama sterilizacije i cijepljenja koje se provode u većim indijskim gradovima svake godine od ujeda pasa zaraženih bjesnoćom smrtno strada oko 20.000 stanovnika te zemlje, što je trećina svjetske statistike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara