Pogledajte kako izgleda hinduističko vjenčanje koje traje već treći dan u Dubrovniku

Pogledajte kako izgleda hinduističko vjenčanje koje traje već treći dan u Dubrovniku

Foto: Siniša Štambuk/Dubrovnik Event

DUBROVNIK, jedan od vodećih gradova na listi romantičnih odredišta u svijetu, tradicionalnim indijskom pozdravom zaželio je dobrodošlicu mladencima Rishi i Shilpu, a koji su odabrali povijesni Dubrovnik za lokaciju svog magičnog vjenčanja.

Nakon prošlotjednog indijskog vjenčanja, i ovaj vikend Dubrovnik je posjetilo 300 gostiju iz Indije i svijeta koji su prešli daleki put kako bi zajedno sa sretnim mladencima, proslavili njihov "dan iz snova".

Ovo senzacionalno vjenčanje, a koje se održava prema tradicionalnim hindu običajima,
započelo je u četvrtak 14.lipnja, svečanim koktelom dobrodošlice na jedrenjaku Karaka i

Tekst se nastavlja ispod oglasa
plesom do sitnih jutarnjih sati. Trodnevno vjenčanje se nastavilo u petak, kad se na stjenovitoj plaži hotela Libertas Rixos održala 'mehendi' ceremonija, točnije ceremonija kane, gdje je mlada Rishi odabrala šare kojom su joj se ukrasile ruke i stopala, a što je simbol plodnosti i ljubavi.

Ukrašena Rishi pridružila se gostima na ceremoniji "Sangheet", tradicionalnoj ceremoniji kojom se mladenci pripremaju za svoj poseban dan. Poznati folklorni ansambl Linđo predstavio je tradicionalne plesove Dubrovnika, dok su brojni gosti kušali vrhunske delicije koje je pripremio Chef kuhinje Özgür Donertas I Libertas Rixos gastro tim.

Ovo uistinu posebno vjenčanje, s pomno odabranom koreografijom, i bogatom dekoracijom
s preko tisuću cvjetnih aranžmana, podsjeća na kazališni spektakl, u kojem sudjeluju ne samo
mladenci već i brojni gosti. Vjenčanje se nastavlja večeras, subota, 16.lipnja, kada će se na svečanoj Sindhi ceremoniji vjenčanja, mladenci obvezati na vjernost i poštovanje.

Mlada će nositi sari, tradicionalnu indijsku odjeću, i to crvene boje, koja se štuje u Indiji i ujedno je boja vjenčanja i ljubavi. Na samoj ceremoniji su planirani brojni obredi – crvenim prahom se posipa mlada, a mladoženja mladoj veže tradicionalni nakit "mangal sutru". Neke od fotografija možete pogledati i u galeriji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara