"Posljednja večera" za smak svijeta

"Posljednja večera" za smak svijeta

Foto: PR

U JEKU priča o tumačenjima majanskoga kalendara prema kojem katastrofičari 21.12.2012. očekuju smak svijeta kakav poznajemo, i u Zagrebu je pripremljen oproštaj od planeta i civilizacije.

U petak u 23 sata u Pogonu Jedinstvo počinje cjelonoćni party „Posljednja večera“ kojim Mala performerska scena obilježava kraj osmog Festivala novog cirkusa, ali i multidiciplinarni termin Freaky Friday koji je u prvoj polovici godine slavio petak trinaesti kao dan rubnih umjetničkih formi.

Posljednji ovogodišnji Freaky Friday dovodi neke od najintrigantnijih cirkuskih i sideshow performera Norveške, Nizozemske, Velike Britanije i SAD-a. Pod voditeljskom palicom mrtvozornika Kućnog teatra Škripzikl, armagedonski će val zajahati četiri jahača apokalipse Missy Macabre, Morten the Maniac, Princess Tweedle Needle, te miljenik zagrebačke publike još iz doba Red Rooma kad je očarao svojim zračnim akrobacijama – Cohdi Harrell.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za glazbeni dio večeri zaduženi su vodeći zagrebački DJ-evi alternativnog zvuka: DJ Ivan Krželj (muzikfantastique), DJ Neter (NTR Project) i DJ End (Pure Electro). Video kulisu partyja potpisuje Twisted Constrictor, a posjetitelji će moći vidjeti i izložbu fotografija Polypus Hair Studija.

S obzirom da se doček 21.12. nametnuo kao pragmatična zamjena dočeka 31.12., iliti Nove godine, organizator se potrudio bibiljski motiv Velikog potopa prenijeti i na vlastiti šank – "Posljednja večera" je, naime, all-you-can-drink party, što znači da je u cijenu ulaznice uključena neograničena konzumacija pića.

Ulaznice za centralni zagrebački doček smaka svijeta prodaju se po cijeni od 150 kuna u Dancing Bearu (Gundulićeva 7), te Octopusu piercing studiju (Gundulićeva 37).

Više informacija potražite na www.cirkus.hr, gdje vas očekuju i detalji o gostovanju posljednje festivalske predstave (feministička magijska predstava "Magical" austrijske umjetnice Anne Juren, 20. prosinca u 20 sati na Sceni Travno), te drugim programima Male performerske scene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara