Posljednje dane života odlučio je provesti na najbolji mogući način - pomažući drugima

Posljednje dane života odlučio je provesti na najbolji mogući način - pomažući drugima

Screenshot: YouTube

LJUBAV prema voljenoj osobi i nevjerojatna želja za životom, škotskog tinejdžera Jaka Truemana ne napuštaju ni u posljednjim danima života.

Naime, britanskom 15-godišnjaku u kolovozu prošle godine dijagnosticiran je neizlječivi T-stanični limfom, a prognoze su bile loše - tek nekoliko mjeseci života.

Kako bi u zadnjim danima uživao i proveo ga s najbližima, njegova posljednja želja bila je odvesti djevojku Hannu Boyd na posljednji maturalni ples.

Međutim, što je još važnije, u posljednjim je danima odlučio pomoći djeci s identičnim problemima poput njegovog. Njegova upornost i volja za životom oduševili su brojne sugrađane te je u samo tjedan dana prikupljeno više od 33 tisuće funti.

Inače, mladi par u vezi je bio oko dvije godine, a svoj maturalni ples proveli su s još dvjestotinjak školskih kolega iz srednje škole West Calder i članova nogometnog tima za koji je Jak branio. Budući da je vremena bilo malo, škola je prijevremeno organizirala maturalni ples.

Nažalost, Jak je objavio vijest koja je rastužila mnoge. Na svom je profilu napisao tekst u kojem govori kako su mu liječnici priopćili da se bolest proširila na sve organe te da više neće nastavljati s terapijama. Zahvalio se cijelom medicinskom timu, prijateljima i obitelji koji su bili uz njega posljednjih šest mjeseci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara