Poštena međimurska konobarica umirovljeniku vratila novčanik s 1600 eura

Poštena međimurska konobarica umirovljeniku vratila novčanik s 1600 eura

Foto: Shutterstock

PRIČE o poštenju i pravdi sve su rijeđa pojava u današnje vrijeme, no konobarica Martina Novak iz Jurovčaka svakako poboljšava statistiku.

Ona je u kafiću u Selnici u kojem radi pronašla novčanik s dokumentima Ivana Potočnjaka te 1600 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potočnjak, umirovljeni 68-godišnjak, upravo se bio vratio iz Njemačke gdje je godinama radio, a u Selnicu je došao s prijateljem popiti kavu. Kad je stigao kući, shvatio je da mu nedostaje novčanik te se odmah prisjetio koliko ga administracije očekuje kako bi ponovno dobio sve dokumente, hrvatske i njemačke, koje je izgubio.

Potragu je započeo u prijateljevom autu, no tamo novčanika nije bilo. Sjetio se da ga je još imao u kafiću stoga mu je ta destinacija bila posljednja nada da će pronaći svoj novac i dokumente.

Dočekala ga je Martina, upitala ga kako se zove te mu zatim uručila novčanik. Ivanu su od sreće potekle suze, piše eMedjimurje, a Martinu je odmah htio nagraditi za ovakvo nesvakidašnje djelo, no ona je odlučno odbila.

"Dugo se u javnosti nije za ovo čulo. Napišite ovu priču neka se zna da ima još uvijek dobrih i poštenih ljudi, a ne samo da su naslovnice pune crne kronike", proučio je međimurskom portalu Potočnjak. Od tog dana u Martinin kafić dolazi redovito te joj barem simboličnim napojnicama u ratama zahvaljuje na dobrom djelu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara